Welke items zijn handig voor in de luiertas

Welke items zijn handig voor in de luiertas?

  • Vanessa
  • juli 10, 2022
  • Comments Off

Als ouder heb je veel spullen nodig voor je baby. Ook onderweg moet je alle spullen voor je baby meenemen in de luiertas. Zo ben je altijd en overal voorbereid. Maar welke items zijn handig voor in de luiertas? En welke spullen laat je beter thuis? In dit artikel zetten we zes items op een rijtje die niet mogen ontbreken in de luiertas.

1. Verschoningsmatje en luiers in de luiertas

Luiers zijn het belangrijkste om mee te nemen in de luiertas. Je baby kan onderweg een ongelukje krijgen of doorlekken waardoor hij een nieuwe luier nodig heeft. Let erop dat je altijd meer luiers bij je hebt dan je nodig denkt te hebben. Reken alvast één luier per twee uur die je onderweg bent, dan ben je zeker. Neem ook altijd een verschoningsmatje mee zodat je je baby comfortabel en veilig kunt verschonen. De verschoontafels in openbare toiletten zijn helaas niet altijd even hygiënisch. 

2. Billendoekjes

De billetjes van je baby zijn natuurlijk regelmatig vies door de ontlasting. Neem daarom altijd een pak billendoekjes mee voor onderweg. Tegenwoordig zijn er handige verpakkingen waar je de doekjes makkelijk uit kunt trekken. Zorg wel dat je de verpakking goed afsluit zodat de doekjes niet uitdrogen. Let er ook op dat de billetjes van je baby altijd goed schoon en droog zijn voor je hem een nieuwe luier aandoet. Vochtige billetjes kunnen namelijk huidirritatie en luieruitslag veroorzaken.

Welke items zijn handig voor in de luiertas?

3. Babyvoeding en melkflesjes

Vergeet ook zeker geen flesje mee te nemen onderweg. Het beste is om er twee mee te nemen zodat je altijd een schone fles bij de hand hebt. Neem ook melkpoeder en een flessenwarmer mee zodat je onderweg melk kunt maken. Als je kindje wat ouder is, neem je natuurlijk ook fruithapjes en tussendoortjes mee zodat je kleintje niets tekort komt.

4. Spuugdoekjes en slabbetjes

Ook spuugdoekjes en slabbetjes zijn onmisbaar in de luiertas. Tijdens het drinken en eten laat je kindje regelmatig boertjes waardoor er spuug uit zijn mondje komt. Daarnaast kunnen baby’s ook kwijlen, bijvoorbeeld als de eerste tandjes doorkomen. Een slabbetje voorkomt dat er spuug en kwijl op de kleertjes van je baby terechtkomen. Met een spuugdoekje kan je zijn mondje na het eten of drinken ook schoonvegen. 

5. Extra kleertjes

Neem voor de zekerheid altijd extra kleren mee voor je baby en jezelf. Het kan namelijk gebeuren dat je baby onverwachts moet spugen. Het is dan wel zo prettig om je baby en jezelf andere kleren aan te kunnen doen. Bovendien is het niet zo handig als je voor schone kleren speciaal naar huis moet rijden. Gewoon meenemen in de luiertas, dus!

6. Knuffel en speelgoed

Heb je een lange reis voor de boeg? Dit kan best saai zijn voor je kindje. Neem daarom zijn favoriete knuffel en speelgoed mee voor onderweg. Zo zal je kindje zich minder alleen voelen en zich even kunnen bezighouden. Ook als je kindje moe, verdrietig is of honger heeft, kunnen een knuffel en speelgoed voor de nodige troost zorgen.

Welke items in de luiertas

Lees ook: Welke babyspullen heb je nodig in de woonkamer? 

Previous «
Next »