babykleding kopen

Wat en hoeveel babykleding moet je hebben bij de geboorte?

  • Baby
  • april 6, 2020
  • Comments Off

Als het je eerste kindje is waar je van gaat bevallen, dan weet je waarschijnlijk niet precies hoeveel kleding je nodig zult hebben, en kan het maar zo zijn dat je een garderobe aanschaft waar misschien wel tien baby’s genoeg aan hebben! Om dit te voorkomen leggen we je in dit artikel uit hoeveel babykleding je ongeveer nodig hebt bij de geboorte.

Je kindje groeit snel!

Belangrijk om te weten is dat je kindje de eerste maatjes niet lang zal dragen. Het eerste maatje dat je baby zal dragen is waarschijnlijk maat 50/56, afhankelijk van het gewicht van je kleine. En het is zelfs zo dat sommige baby’s bij de geboorte al zo groot zijn dat ze deze maat in zijn geheel overslaan, en meteen beginnen met maatje 60. Koop dus niet teveel van deze maat! Twee of drie setjes is voldoende om de eerste weken door te komen!

Maatje 60/68

Maatje 60 zal je baby iets langer mee doen, en je kunt hier dus wat meer je koopdrang in uiten. Toch zal je het beste ook van deze maat niet teveel inslaan. Vier of vijf setjes is genoeg om voldoende kleding in de kast te hebben voor je baby. Babykleding kopen hoeft dus niet te gaan om bezuinigen, maar houd er wel rekening mee dat je kindje er snel uit zal groeien.

Kies voor comfi kleding

Een ander punt waar je rekening mee moet houden is dat je het beste vooral comfortabele kleding koopt voor je kleine. Als extra kun je één of twee setjes kopen waar je kindje de show mee kan stelen als familie op bezoek komt, maar ook deze kleding is natuurlijk het beste zo comfortabel mogelijk voor je kindje aangezien hij het meeste van de tijd ligt.

Houd rekening met seizoenen

Als je gaat shoppen voor de meest schattige babykleertjes, dan raak je waarschijnlijk snel verkocht in de winkel door al die kleine pakjes en broekjes en kan het zijn dat je dingen in huis haalt die je uiteindelijk helemaal niet nodig hebt. Houd vooral rekening met seizoenen. Koop bijvoorbeeld geen lekkere wollige trui in maatje 74 terwijl je kleine die maat waarschijnlijk zal dragen in de zomer. Je baby zal er vast als een prins(es) uitzien in die trui, maar als de zweetdruppels over het hoofdje zullen lopen, heb je er natuurlijk niks aan!

Previous «
Next »