welke soort luiers

Soorten luiers: welke kies jij?

  • Baby
  • mei 25, 2022
  • Comments Off

Er zijn diverse soorten luiers, waarbij we vooral wasbare luiers en weggooiluiers kennen. Welke luiers je kiest, is afhankelijk van je wensen. Maar ook van heel veel andere factoren. Hoeveel je baby plast bijvoorbeeld en of je thuis bent of uit. En dus of je ze zelf wil wassen of liever weggooit.

Zelf wassen

Ben je een hele dag thuis? Dan is de wasbare luier dé ideale luier voor die dag. Het is beter voor het milieu en heb je minder afval in je container. Daarnaast is het fijn voor je baby, omdat een wasbare luier vooral uit katoen bestaat een niet uit plastic. Fabrikanten beweren dat je kindje met een wasbare luier nog eerder zindelijk door is ook. Het nadeel? Ze lekken meestal wel sneller door en daarom zijn ze niet zo handig als je een dagje uit gaat. 

Wegwerp

Eerlijk is eerlijk: wegwerpluiers zijn het makkelijkst van de twee soorten. Na het verschonen van je baby gooi je de luier in de vuilnisbak en is hij weg. Je hoeft geen moeite te doen om de luier schoon te maken en daarmee boek je tijdwinst. Een nadeel is dat je ze op voorraad moet hebben en daarom niet moet vergeten met boodschappen doen, maar ook daar is een eenvoudige oplossing voor: een luierabonnement van GhaZoo bijvoorbeeld.

Specials

Voor de oudere baby’s heb je speciale luierbroekjes. Vooral handig omdat je kindje veel meer beweegt als hij groter is. Je trekt ze aan alsof het een onderbroek is, dus verschonen is een fluitje van een cent. Het nadeel van zo’n luierbroekje? Dat je hem niet makkelijk kunt verstellen. Het is dus slim om de juiste maat in voorraad te hebben. Tot slot heb je ook nog de zwemluiers. Speciale luiers die je de baby aandoet als jullie naar het zwembad gaan. Ook deze kun je kopen in een wegwerpvariant en een zelf te wassen model. 

Previous «
Next »