Help de eerste tandjes van jouw baby komen door!

  • Baby
  • maart 31, 2018
  • Comments Off

Je kleine spruit krijgt zijn eerste tandjes

Elke ouder zal het bevestigen: er bestaat niets mooier dan je kind dat geboren wordt. Meteen dat verliefde gevoel en je kan niet wachten om je wonder in je handen te nemen en er voor te gaan zorgen. Je wil het beste voor je kind en wil elke stap en verandering bewust meemaken en goed aanpakken. Alsook de eerste tandjes van de baby. Wat hulp en tips om die fase voor je kleine spruit zo aangenaam mogelijk te maken zijn dan ook meer dan welkom.

Eerste tandjes rond de 6 maanden

De eerste baby tandjes komen door ongeveer rond de leeftijd van 6 maanden. Elk kind evolueert op zijn eigen ritme, dus geen paniek als dit wat vroeger of later is, dit is perfect normaal. Meestal zijn de twee centrale snijtanden in de onderkaak de eerste tandjes van de baby. Tussen de leeftijd van 2,5 jaar – 3 jaar is het melkgebit volledig volgroeid.

Symptomen van eerste tandjes

Er zijn een aantal symptonen eerste baby tandjes waar je op kan letten. Is jouw kleine spruit rond deze leeftijd extra huilerig of snel geïrriteerd? Gaat het eten veel moeilijker en bijt en zuigt hij op alles? Dan mag je er vrijwel zeker van zijn: de eerste baby tandjes komen door! Het kan ook zijn dat het tandvlees wat gezwollen is en als je goed kijkt, zie je misschien zelfs al een tandje zitten onder het tandvlees.

Tips en trucs voor het verlichten van het ongemak

Vanaf dat je de symptonen eerste baby tandjes opmerkt is het belangrijk om het jouw baby zo aangenaam mogelijk te maken. Uiteraard is dit voor ieder kind anders maar hij zal hoogstwaarschijnlijk wel wat pijn door eerste tandjes ervaren. Wat je onder andere kan doen is het tandvlees van je baby lichtjes masseren. Dit zal aangenaam voelen op de pijnlijke plaatsen van het tandvlees. Geef je kleine spruit ook zeker iets om op te bijten, dit zorgt voor tegendruk waardoor de pijnlijke druk van tanden die doorkomen, verlicht wordt. Geef je baby, aangepast naar zijn leeftijd, iets koud te eten of te drinken. Het tandvlees wordt hierdoor afgekoeld en dit kan de pijn verzachten. Medicatie geef je liefst enkel in samenspraak met de huisarts en als dit echt niet anders kan. Verder kunnen wat extra liefde, aandacht en knuffeltjes wonderen doen voor de baby en kan zo de pijn door eerste tandjes wat verzacht worden.

Previous «
Next »