stoel voor je kind

Weet jij welke stoel jouw kind nodig heeft om goed te kunnen zitten?

  • Baby
  • juli 24, 2023
  • Comments Off

Kinderen groeien als kool; alleen al tijdens hun eerste levensjaar kunnen zij iedere maand centimeters groeien. Door hun snelle groei, kan het lastig zijn om hen een stoel aan te bieden waarin zij goed kunnen zitten. Voor je het weet is de stoel alweer te klein en is het comfort ver te zoeken. Om er zeker van te zijn dat je je kind de middelen geeft die het nodig heeft om goed te kunnen zitten, leggen wij in dit artikel uit welke stoeltjes je voor je kind kunt kopen. Goed zitten is namelijk van groot belang voor jonge kinderen. Hun lichaam is nog volop in ontwikkeling en die ontwikkeling kun je in goede banen leiden wanneer je zorgt dat je kind op de juiste manier kan zitten. Laten we daarom snel beginnen!

Een fijn wipstoeltje voor je baby

Een baby kan eigenlijk niet heel veel meer zelfstandig doen dan liggen. Iedereen die ooit zelf een baby op de wereld heeft gezet, weet dat een liggende baby al je aandacht opeist. Je kind zal namelijk proberen te kruipen en maar weinig baby’s blijven lekker op hun plek liggen. Wil je je kind wat meer comfort bieden, dan kun je een wipstoel voor hem of haar kopen. In dit wipstoeltje kan je kind in een fijne, ontspannen houding liggen, maar ook nog wat bewegen. Zoals de naam namelijk al zegt, is een wipstoeltje beweeglijk wat voor je kind heel prettig is. Het brengt de herinnering terug aan de tijd dat het nog in je buik zat. Ook voor ouders is een wipstoeltje heel prettig omdat je je kind hierin kunt zetten en daarna heb jij ook meer bewegingsvrijheid. Je kind kan namelijk niet uit het stoeltje klimmen en wil dat bovendien ook helemaal niet omdat het zich goed zal vermaken in het stoeltje. Terwijl jij dus het hapje voor je kind klaarmaakt, ligt je kind lekker te schommelen in het stoeltje.

Een stoel die met je kind meegroeit

Als kind kregen we vroeger altijd te horen dat we in korte tijd zo ontzettend snel gegroeid waren. Als ouder kom je er achter dat de groei van je kind bijna niet bij te benen is. Vandaar dat het verstandig is om een kinderstoel voor je kind te kopen die als het ware met je kind meegroeit. Koop daarom bijvoorbeeld een stoel waarvan je het zitvlak aan kunt passen. Wordt je kind groter, dan plaats je het zitvlak een beetje lager. Zo hoef je maar een keer een goede stoel te kopen en niet iedere paar maanden een nieuw exemplaar.

Veilig de weg op met je kind

Wil jij met je kind de weg op? Zorg er dan altijd voor dat je kind een goed stoeltje heeft. Er zijn speciale fietsstoeltjes, maar ook in de auto is een goed kinderzitje essentieel. Sterker nog; je bent verplicht om je kind in een autozitje mee te nemen. Informeer daarom goed naar de opties zodat je zeker kunt zijn dat je kind veilig mee op pad kan.

Previous «
Next »