een geslaagde babyshower organiseren

Zo organiseer je een geslaagde babyshower

  • Baby
  • juni 29, 2022
  • Comments Off

In Nederland organiseren we steeds vaker een babyshower. Dit bekende fenomeen is komen overwaaien vanuit Amerika. Simpel gezegd is het een feestje dat wordt georganiseerd voor de aanstaande moeder. De toekomstige moeder wordt op deze dag helemaal in de bloemetjes gezet. Het draait vooral om gezellig samen zijn en het vieren van deze prachtige mijlpaal. Wil jij binnenkort zelf een babyshower organiseren en kan je nog wat tips en inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder!

Wie hoort een babyshower te organiseren?

Meestal worden babyshowers georganiseerd door de beste vriendin of vriendinnengroep van de aanstaande moeder. Uiteraard zijn hier geen vaste regels voor en mag iedereen een babyshower organiseren. Of je nu de (schoon)zus, (schoon)moeder, een buurvrouw of een collega bent. Het belangrijkste is dat het een gezellige dag wordt! Je kunt overigens zelf kiezen of de babyshower een verrassing is of dat niemand het geheim hoeft te houden. Dikwijls laat de aanstaande mama haar voorkeur wel subtiel weten.

Zo organiseer je een geslaagde babyshower

Wanneer babyshower organiseren?

Normaal gezien geef je een babyshower voor de geboorte van het kindje. Dikwijls als de aanstaande moeder zes, zeven of acht maanden zwanger is. In deze periode is de moeder meestal nog mobiel en energiek genoeg voor een toffe dag, maar heeft ze al wel een mooie zwangere buik.

Uitnodigingen versturen

Wil je alle aanwezigen op een leuke manier op de hoogte stellen van de babyshower? Dan kun je leuke uitnodigingen of flyers laten drukken met daarop de datum, plaats en verdere informatie voor de babyshower.

Babyshower hapjes en drankjes

Dit feestje is natuurlijk niet compleet zonder een tafel vol met hapjes en drankjes. Het liefst allemaal in een bepaalde kleur, bijvoorbeeld blauw of roze, of met een vrolijk thema. Daarnaast mag een versierde babyshower taart niet ontbreken op deze prachtige dag. Ook hierin kan je bepaalde kleuren of thema’s verwerken.

geslaagde babyshower

Babyshower spelletjes 

Wat kun je doen met een babyshower? Dit kunnen jullie helemaal zelf kiezen! Houd vooral rekening met de wensen en de persoonlijkheid van de aanstaande moeder. Kan ze wel een paar grappige babyshower spelletjes appreciëren? Of verkiest ze liever een rustige babyshower high tea? Door de mogelijkheden in groep te bespreken, komen jullie vast op de leukste babyshower ideeën!

5 Babyshower Spelletjes
5 Babyshower Spelletjes
Babyshower spelletjes pakket
Babyshower spelletjes pakket
25 Babyshower invulkaarten
25 Babyshower invulkaarten
Het verboden woord is Baby
Het verboden woord is Baby
Mama of papa quiz
Mama of papa quiz

Babyshower cadeautjes

Tenslotte mogen er natuurlijk geen cadeautjes ontbreken op dit prachtige feest. Een handige tip is om op voorhand een babyshower cadeaulijst te maken, waarop je de wensen van de toekomstige moeder zet en noteert wie wat koopt. Op die manier voorkom je dubbele cadeaus want dat is natuurlijk zonde. Maak van tevoren goede afspraken: koopt iedereen een apart cadeautje of leggen jullie geld bij elkaar voor een groot babyshower cadeau? 

Het is ook een leuk idee om een babyshower gastenboek samen te stellen met daarin persoonlijke verhalen en foto’s van alle aanwezigen. Hieronder vind je alvast een paar leuke exemplaren!

20 Babyshower Quizkaarten
20 Babyshower Quizkaarten
Babyshower Gastenboek
Babyshower Gastenboek

Zo, dit zijn een aantal leuke babyshower ideeën en tips. Je maakt het zo duur als je zelf wilt. Als je weinig budget hebt, dan kan je perfect een goedkope babyshower organiseren. Het gaat er vooral om dat het een gezellige dag is. Dit is waarschijnlijk veel meer waard voor de aanstaande moeder dan de hoeveelheid cadeaus die ze krijgt! 

Lees ook: De 5 leukste baby mijlpaalkaarten

Previous «
Next »