Welke kleur gordijnen voor de kinderkamer

Welke kleur gordijnen voor de kinderkamer?

  • Baby
  • augustus 5, 2022
  • Comments Off

Gordijnen worden dikwijls als een detail in een ruimte gezien. Echter is het verstandig om de juiste keuze te maken als het aankomt op gordijnen, en dus ook in de kinderkamer. Wat zijn nu goede gordijnen voor de kinderkamer? En welke kleur gordijnen kies je het beste?

1. Kleurrijke gordijnen voor de kinderkamer

De look is ongetwijfeld het leukste onderdeel om mee bezig te zijn rondom de gordijnen voor de kinderkamer of de gordijnen voor de babykamer. Je mag de gordijnen gerust zien als een verlengstuk van de verdere styling van de kamer. Zo kan je bijvoorbeeld de kleur van de gordijnen afstemmen op de kleuren van de meubels. 

Daarnaast kan het ook leuk zijn om voor een mooie kleurencombinatie te gaan. Als je het fijn vindt om blauw als kleur in de kinderkamer naar voren te laten komen, dan zijn gele gordijnen erg leuk. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld. Er zijn tal van prachtige kleurencombinaties mogelijk!

2. Kinderkamer gordijnen met print

Je kunt ook kiezen voor gordijnen met een print. Gordijnen voor de baby- en kinderkamer zijn er in allerlei soorten en maten, alsook met diverse prints. Van bloemen tot sterren en van strepen tot dinosaurussen. Bedenk wat jij mooi vindt en wat straks ook bij je kind in de smaak zal vallen. Op die manier vormen de gordijnen een mooie meerwaarde aan de kinderkamer! 

de juiste kleur gordijnen voor de kinderkamer

3. Verduisterende gordijnen kinderkamer

Wellicht wens je dat de gordijnen van de kamer verduisterend zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat je kindje beter kan slapen. Vooral baby’s en jonge kinderen gaan immers al vroeg naar bed. Wanneer het tijdens de zomermaanden nog licht is buiten, zal dat niet bevorderlijk zijn voor het inslapen. ‘s Ochtends kan je kind dan weer extra vroeg wakker zijn als de zon door de gordijnen schijnt. Door voor verduisterende gordijnen te kiezen in de kinderkamer kan je kind van een heerlijke nachtrust genieten. En jij natuurlijk ook!

Hier kan je meer lezen over verduisterende raamdecoratie voor de babykamer

4. Veilige gordijnen

Tenslotte is het belangrijk dat de gordijnen voor de babykamer of kinderkamer veilig zijn. Kies bij voorkeur een zachte stof. Let er ook op dat er geen uitstekende onderdelen in het gordijn zitten, vooral aan de onderkant waar je kindje makkelijk bij komt. Je kunt ervoor kiezen om de gordijnen niet tot op de vloer te laten komen en ze een stuk hoger te laten eindigen. Hierdoor kan je kindje er niet aan trekken of als het wat ouder is: erin gaan hangen. Het veiligste is als je kleine kapoen er niet bij kan komen. 

Previous «
Next »