de beste tips Babykleertjes wassen

Babykleertjes wassen: de beste tips

  • Baby
  • november 24, 2021
  • Comments Off

Ben je zwanger? Dan heb je waarschijnlijk al veel mooie babykleertjes gekocht. Goed om te weten is dat je de babykleertjes eerst moet wassen voor je baby ze straks draagt. In deze blogpost vertellen we hoe je dat moet doen en welk wasmiddel je moet gebruiken. De huid van een pasgeboren baby is namelijk erg kwetsbaar. In babykleding en wasmiddel kunnen stoffen zitten die zijn huidje kunnen irriteren. Lees daarom onderstaande tips eens door zodat je weet hoe je de huid van je kindje kunt beschermen.

1. Reinig de wasmachine

Je staat er misschien niet bij stil, maar in een wasmachine komt een hoop vuile was bij elkaar. Het is dus niet zo vreemd dat een wasmachine ook regelmatig een flinke wasbeurt moet krijgen. Dit kan op een makkelijke manier! Laat minstens één keer per maand de wasmachine draaien op negentig graden en zonder was. Om je wasmachine nog beter te reinigen, kan je een flinke scheut natuurazijn in de trommel gieten. Daarna is je wasmachine weer blinkend schoon! Wanneer je dit doet voor je de babykleertjes gaat wassen, dan ben je zeker dat de kleertjes schoon en fris gewassen zullen worden.

2. Babykleertjes wassen voor gebruik

In babykleding zitten mogelijk stoffen die de huid van je baby kunnen irriteren. Daarom wordt aangeraden om alle babykleertjes voor gebruik eerst te wassen. Dit geldt overigens ook voor je baby’s beddengoed, hydrofiele doeken, badcape en andere stoffen die in aanraking komen met de huid van je baby. Je kunt de babyhuid ook beschermen door kleertjes van bio katoen te kopen.

de beste tips om Babykleertjes wassen

3. Was de babykleding zo heet mogelijk

Voor het milieu is het beter om op een lage temperatuur te wassen, maar voor je baby is het juist beter als de kleding op een zo hoog mogelijke temperatuur wordt gewassen. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer bacteriën er immers worden gedood. Check wel altijd het label om te zien op welke temperatuur de babykleding gewassen mag worden. 

4. Gebruik een neutraal wasmiddel

De babyhuid is heel gevoelig. Daarnaast zijn sommige baby’s allergisch voor bepaalde wasmiddelen. Daarom is het verstandig om een wasmiddel te gebruiken dat speciaal is ontwikkeld voor baby’s of voor een gevoelige huid. Wanneer je op de verpakking ‘pH-neutraal’, ‘dermatologisch getest’ en/of ‘hypoallergeen’ ziet staan, dan is dit wasmiddel prima om babykleding mee te wassen. Hieronder een aantal voorbeelden van wasmiddelen die je kunt gebruiken!

Le Chat - Baby Wasmiddel
Le Chat – Baby Wasmiddel
Persil Sensitive Gel Vloeibaar
Persil Sensitive Gel Vloeibaar 
Frosch - Baby Wasmiddel
Frosch – Baby Wasmiddel
Dreft - Vloeibaar wasmiddel - Pure Sensitive
Dreft – Vloeibaar wasmiddel – Pure Sensitive
Vloeibaar Wasmiddel Gevoelige Huid
Vloeibaar Wasmiddel Gevoelige Huid

5. Gebruik geen wasverzachter

Ook al ben je dol op de geur van wasverzachter, voor babykleding gebruik je dit product beter niet. In wasverzachters zitten geur- en kleurstoffen die de baby huid kunnen irriteren. Als je normaal wasmiddel voor de babykleding gebruikt, check dan altijd of er geen wasverzachter aan is toegevoegd.

6. Strijk zo heet mogelijk

Misschien zie je het niet zitten om alle babykleertjes te strijken. Ze worden immers snel vies en moeten snel opnieuw gewassen worden. Toch is het aangeraden om de eerste weken de baby kleding te strijken en liefst zo heet mogelijk. Door de hoge temperatuur dood je een groot deel van de overgebleven bacteriën. 

7. Wanneer babykleertjes wassen?

Je kunt de babykleding het beste wassen en strijken voordat je 37 weken bent. Vanaf dan kan je namelijk elk moment bevallen en is het fijn wanneer alle kleding gewassen is. Leg de kleding na het wassen in een stofvrije kast. Daarna moet je nog heel even geduld hebben tot je ze kunt aantrekken bij je kleintje!

Babykleertjes wassen de beste tips
Previous «
Next »