Hydrofiele doeken, wat zijn hydrofiele doeken en waar dienen ze voor.

  • Baby
  • juni 8, 2017
  • Comments Off

Wat zijn hydrofiele doeken?

Hydrofiele doeken bestaan voor 100% uit hydrofiel katoen en zijn licht en dun. Ze zijn sterk absorberend en dus heel snel droog. Hydrofiele luiers zijn meestal wel bekend aangezien deze vroeger gebruikt werden voor de wegwerpluiers hun intrede deden. De hydrofiele handdoek wordt nu meer en meer gebruikt voor wanneer je baby in z’n badje geweest is, maar gebruikt ze niet enkel voor baby’s. Daarover ontdek je hier meer.
De hydrofiele handdoek: een veelzijdig en onmisbaar item

Aanstaande moeders krijgen vaak de raad een groot aantal hydrofiele doeken aan te schaffen. Dit is absoluut terecht, zo zullen ze later steeds toegeven. In het begin zijn ze multifunctioneel bij de verzorging van je baby: als handdoek, extra doek op het verzorgingskussen, als spuuglap, in de box,… De tijd dat je in je kast een hele stapel saaie witte doeken had liggen is ook al voorbij. Nu zijn ze ook verkrijgbaar in tal van kleuren en met kindvriendelijke prints. Een hele evolutie dus ten opzichte van de eenzijdige hydrofiele luiers.
Meerdere formaten, nog meer toepassingen

De doeken zijn niet enkel verkrijgbaar in het handdoekformaat voor baby’s. Ze zijn nu ook verkrijgbaar in grotere formaten, wat het aantal gebruiksmogelijkheden weer doet stijgen. Ook in die grotere formaten zijn ze te verkrijgen in meerdere kleuren en met leuke afbeeldingen. Je baby groeit heel snel en het is dan ook leuk dat je al die doeken ook voor grotere kindjes kan blijven gebruiken. Uiteraard kan je ze nog steeds gebruiken als handdoek, maar ook als lakentje, zonnescherm in de auto of over de kinderwagen of doek om een kindje in te bakeren.

Ook voor volwassenen

De grotere formaten (formaat van badhanddoek, strandlaken of tafellaken) kan je ook als volwassene blijven gebruiken. Als je op reis gaat is het vaak wikken en wegen wat je in je reiskoffer zal meenemen. Zeker bij vliegvakanties is de plaats beperkt. Dikke badhanddoeken nemen veel plaats in, dus je kan ze makkelijk vervangen door badhanddoeken uit hydrofiele stof. Ze zijn veel lichter en nemen meer 1/3 van de ruimte in die een gewone badhanddoek zou innemen. Ook als je naar het zwembad of het strand gaat, moet je dan veel minder gerief meenemen. Daarnaast drogen ze ook veel sneller en hoef je dus geen natte zware badhanddoeken in je strandtas te steken. Ook qua onderhoud zijn ze veel handiger. Je kan ze snel met de hand wassen en als je toch voor de wasmachine kiest, kunnen er veel meer hydrofiele handdoeken in één beweging gewassen worden ten opzichte van badhanddoeken uit badstof. Daarna nemen ze ook in je kasten veel minder ruimte in.

Een veelzijdig stukje stof dus, absoluut aan te raden!

Previous «
Next »