lezen tijdens zwangerschap

Zwanger? 5 boeken om te lezen tijdens je zwangerschap

  • Vanessa
  • januari 14, 2021
  • Comments Off

Ben je zwanger van je eerste kindje en heb je geen idee waar je je aan kan verwachten? Vraag je je af hoe je je het beste kunt voorbereiden? Hoe je je baby zo snel mogelijk laat doorslapen? Ben je benieuwd naar tips voor de bevalling en opvoeding? Op onze website kan je een heleboel tips vinden! Daarnaast is het wellicht interessant om een aantal boeken te lezen tijdens je zwangerschap. Deze vijf boeken zullen je ongetwijfeld bevallen ;-).

1. Mama worden – Bernard Spitz

Het boek ‘Mama worden’ is geschreven door Bernard Spitz. Deze prof doceert verloskunde aan de KU Leuven en is als gynaecoloog verbonden aan het UZ Leuven. Als er één iemand is die je alles kan vertellen over de zwangerschap en bevalling, dan is hij het wel. ‘Mama worden’ geeft tekst en uitleg bij de meest voorkomende kleine en grote vragen. Wat te doen bij eventuele zwangerschapsklachten? Hoe bereid je je voor op de bevalling? Hoe evolueer je als mama en partner tijdens dit hele avontuur, zowel mentaal als fysiek? Hoe bereid je je voor op een leven met kinderen? 

De informatie van experts en de persoonlijke mama verhalen in het boek helpen je door deze unieke, ontzettend mooie, maar soms wat verwarrende en vermoeiende periode. Zwanger zijn en mama worden brengt heel wat onzekerheid met zich mee. Als je weet dat je gevoelens normaal zijn en erbij horen, kan je alles in perspectief plaatsen en krijg je meer zelfvertrouwen als mama.

Alles wat je moet weten over zwangerschap en bevalling

2. Oei, ik groei! – Hetty van de Rijt

“Oei, ik groei!’ is geschreven door Hetty van de Rijt. Hetty staat bekend om haar onderzoek op het gebied van de mentale ontwikkeling bij baby’s. In het boek lees je hoe de ontwikkeling van je baby verloopt, wanneer je baby een sprongetje in zijn mentale ontwikkeling maakt, wat je kunt verwachten en hoe je je baby daarbij kunt helpen. Het boek geeft je unieke inzichten en verklaart waarom je baby soms bepaalde fases heeft waarin hij meer huilt, hangerig en humeurig is, slechter eet en slechter slaapt. Er is ook goed nieuws: na ieder sprongetje komt een tijd waarin je baby opeens veel meer dingen kan doen en gaat doen!

Het boek geeft je steun tijdens de moeilijke momenten van een sprong. Het helpt je om de wereld door de ogen van je baby te bekijken en dat is ontzettend handig. ‘Oei, ik groei!’ is een bestseller en heeft internationaal veel prijzen gewonnen. Redenen genoeg dus om het boek ook aan te schaffen!

De 10 sprongen in de mentale ontwikkeling van je baby

3. Slaap! – Susanne Willekes

Slaapgebrek is iets waar iedere jonge ouder mee te maken krijgt, het hoort er nu eenmaal bij. Maar wat als je baby niet slaapt en je op de duur radeloos bent omdat je alles hebt geprobeerd en niets werkt? Het boek ‘Slaap’ van Susanne Willekes leert je hoe je baby doorslaapt tussen 0 en 12 maanden, en dat zonder huilen.

Susanne is ooit ook een slapeloze moeder geweest. Ze heeft een langdurig slaapgebrek ervaren bij haar oudste zoon. Inmiddels is ze de eerste gecertificeerde kinderslaapcoach van Nederland en helpt ze andere ouders bij de slaapproblemen van kinderen. In tegenstelling tot de meeste boeken over baby’s en slaap, legt Susanne uit dat ieder kind en elke situatie anders is en vraagt om een andere aanpak. Het kan bijvoorbeeld dat je kind moeite heeft met het zelfstandig in slaap vallen, doorslapen of huilt bij het naar bed gaan. Susanne heeft tips voor ieder slaapprobleem!

‘Slaap!’ geeft veel informatie over hoe het slaappatroon van je baby eigenlijk werkt en geeft veel praktische handvatten en tips waarmee je als je ouder zelf je baby gericht kunt coachen. Met als doel meer slaap voor je baby én voor jullie als ouders!

Slaap! – Hoe je baby van 0-12 maanden doorslaapt

4. Dagboek van een verloskundige – Marlies Koers

Marlies Koers is verloskundige en werkt samen met haar vier collega’s in haar middelgrote stadspraktijk. In ‘Dagboek van een verloskundige’ vertelt ze echte, eerlijke, grappige en gênante verhalen uit haar leven. Van grote hoogtes naar diepe dalen en van gemoedelijke spreekuren tot zenuwslopende bevallingen. En dat alles soms in één dag. Het boek geeft je een unieke en eerlijke kijk achter de schermen van één van de mooiste, intiemste en zwaarste beroepen. Een superleuk boek voor als je zwanger bent of net een baby hebt gekregen!

Dagboek van een verloskundige

5. Van baby tot peuter – Ouders van Nu

Ouders van Nu is al meer dan vijftig jaar het meest informatieve blad voor jonge ouders. Naast een magazine en site hebben ze inmiddels ook een boek uitgebracht: ‘Van baby tot peuter’. In dit boek leer je alles over de ontwikkeling van je kind in de eerste 18 maanden. Wanneer je kindje is geboren, komt er een nieuwe wereld op je af. Je hebt dan ook behoefte aan zoveel mogelijk informatie van experts en ervaringsdeskundigen. In het boek ‘Van baby tot peuter’ vertellen de experts van Ouders van Nu je alles over ontwikkeling, slapen, eten, verzorging en groei tijdens de eerste 18 maanden van je kind. Kortom: een aanrader voor alle jonge ouders!

Van baby tot peuter – Alles over de ontwikkeling in de eerste 18 maanden
Previous «
Next »