Hoe vier je de eerste verjaardag van je kind

  • Baby
  • april 22, 2018
  • Comments Off

Er zijn veel mijlpalen in het leven van een mens. De eerste verjaardag van je kind vieren, is er toch echt één van. De jarige zal deze dag leuk vinden met allemaal bekende gezichten, vrolijke slingers en lekker papier van cadeautjes scheuren. Voor de ouders is het een hoogtepunt en het einde van een misschien wel heftige babyperiode. De baby is nog wel een baby, maar gaat toch voorzichtig op weg om een echte peuter te worden. Misschien kan het kindje al staan en heeft het al een paar tanden. Deze dag denk je als moeder terug aan de bevalling en alles wat daar omheen gebeurde. Hoe vier je de 1e verjaardag van je kind. Dat is een belangrijke vraag. Nodig je zo maar iedereen tegelijk uit of ga je familieleden en vrienden apart inviteren. Hoe vier je de eerste verjaardag van je baby, met of zonder vrienden en op de dag zelf of verschuif je deze dag naar het weekend.

Uitnodigingeneerste verjaardag

Misschien hebben jullie een grote vriendenkring en veel familieleden. Het kan verstandig zijn om mensen apart uit te nodigen. Het is misschien een ouderwets idee, maar een uitnodiging per post, vindt iedereen nog geweldig om te krijgen!
Vrienden met kinderen kun je afzonderlijk op een echt kinderfeestje uitnodigen. Opa’s, oma’s, ooms en tantes heet je welkom op de verjaardag zelf. Grootouders waarderen het ten zeerste, wanneer zij op de verjaardag zelf, van hun misschien wel eerste kleinkind, worden uitgenodigd. Dit hoeft helemaal geen hele dag te zijn. Gewoon een paar uurtjes in de ochtend met taart en cadeaus is al erg leuk.

Een echte kinderverjaardag

Wil je al een echte kinderverjaardag gaan vieren, vraag dan je vrienden en familie die zelf een kind hebben.
Hoe vier je de eerste verjaardag van je kind. Welke attributen heb je nodig voor zo’n eerste verjaardag?
Natuurlijk ga je de woonkamer versieren met kleurige slingers en ballonnen. Ook een taart zal worden besteld. Tegenwoordig wordt er een goedkope taart aangeschaft uit de supermarkt, plus een taart die besteld wordt bij de bakker. De goedkope supermarkttaart wordt gebruikt als “meptaart”. Deze slagroomtaart mag de jarige naar hartenlust in meppen en van eten. Kaarsje erop en klaar! Geweldige foto’s en veel plezier voor de genodigden en de jarige zelf.

Tips voor een fijne dag

Hoe vier je de eerste verjaardag van je baby zonder dat deze last krijgt van vermoeidheid? Houd rekening met zijn slaapjes. Zorg ervoor dat mensen na het middag- of ochtendslaapje worden uitgenodigd. Zo houd de jarige een goed humeur.
Hoe vier je de 1e verjaardag van je kind. Laat je het aan de genodigden zelf over om een cadeautje aan te schaffen of geef je wat richtlijnen.. Laat je het aan de bezoekers zelf over, dan loop je de kans dat het kind wordt voorzien van allerlei elektronisch speelgoed met knipperende lichtjes en geluiden. Wil je dit voorkomen dan is het slim om de juiste cadeau-wensen door te geven.

Previous «
Next »