Gepersonaliseerde babykleding

  • Baby
  • oktober 3, 2017
  • Comments Off

Pasgeboren baby’s en kinderen worden vaak overladen met cadeautjes en kleding. Hartstikke leuk natuurlijk, maar is het niet veel leuker om een origineel cadeau te geven? Gepersonaliseerde babykleding of een knuffeldier met een persoonlijk tintje dat er echt tussenuit springt in plaats van dat het verdwijnt tussen de talloze rompertjes en beertjes die het kindje al heeft? Je kunt kleding laten bedrukken. Denk hierbij aan babykleding met naam of met een foto of afbeelding. Dit kun je laten doen door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Ook is het relatief eenvoudig om zelf thuis een kledingstuk te bedrukken.

Babykleding laten bedrukkennaam

Wanneer je ervoor kiest om babykleding te laten bedrukken, dan bieden de drukkers je vaak de mogelijkheid om te kiezen uit een aantal sjablonen. Een aantal vaste afbeeldingen die het rompertje of T-shirt verfraaien. Ook kun je doorgaans de naam van het kindje of een persoonlijke tekst bij de afbeelding laten drukken. De meeste drukkerijen geven je eveneens de optie om zelf een ontwerp aan te dragen. Deze kun je maken met behulp van een computerprogramma. Als je zelf creatief bent en goed kunt tekenen of mooie letters kunt maken, dan kun je je eigen ontwerp vaak middels een foto of .jpg- bestand aanleveren. Op deze manier weet je echt zeker dat jouw cadeautje 100% uniek is!

Speel in op de interesses van het kind

Om het cadeautje nóg leuker te maken voor het kind, is het een idee om in te spelen op de interesses van het kind. Vindt de kleuter in kwestie het fantastisch om mee te helpen met koken? Kies er dan voor om een schort te (laten) bedrukken. Is de ontvanger dol op zwemmen, douchen of in bad gaan, denk dan eens aan een leuke gepersonaliseerde badjas. Dergelijke cadeaus zijn erg geschikt als verjaardagscadeau voor iets oudere kinderen. Hoe leuk is het om een koksschort met je eigen naam te krijgen? De mogelijkheden om kinder- en babykleding met naam en/of afbeelding te bedrukken zijn eindeloos.

Zelf babykleding bedrukken

Babykleding laten bedrukken is één mogelijkheid, maar als je het leuk vindt om zelf je ontwerp op een kledingstuk of knuffel te zetten, dan kan dat ook. Het is eenvoudiger dan je waarschijnlijk denkt. Dingen die je nodig hebt zijn:

  • Een computer met printer
  • Een strijkplank met strijkijzer
  • Een schaar
  • Het kledingstuk dat je wilt bedrukken
  • Transferpapier
  • Bakpapier

Op de computer kun je met standaard programma’s als Paint zelf een ontwerp maken. Voor mooie letters kun je bijvoorbeeld de functie WordArt in MS Word gebruiken. Als je ontwerp klaar is, dan print je dit uit op transferpapier, wat te verkrijgen is bij winkels als de Action of de HEMA. Transferpapier kun je in elke, gangbare printer gebruiken. Houd er wel rekening mee dat letters gespiegeld moeten worden afgedrukt om ze goed op het textiel te krijgen! Knip je uitgeprinte design zo strak mogelijk langs de randjes uit. Verwarm het strijkijzer en bepaal de positie van het ontwerp op het kledingstuk of de knuffel. Leg het te bedrukken object op de strijkplank, haal de onderlaag van het transferpapier en leg het design op de juiste positie. Leg een laagje bakpapier over het ontwerp en strijken maar. Je hebt nu helemaal zelf gepersonaliseerde babykleding bedrukt!

gepersonaliseerde babykleding

Previous «
Next »