leuke voorleesboeken

Dit zijn de 5 leukste en meest populaire voorleesboeken van dit moment

  • Baby
  • december 30, 2020
  • Comments Off

Regelmatig een voorleesboek erbij pakken is voor betrokken ouders vandaag de dag belangrijker dan ooit. Het leesniveau van de jeugd is namelijk de afgelopen jaren afgenomen. Met name voorleesboeken voor baby’s kopen is een goed initiatief om je kind al vanaf de wieg vertrouwd te maken met taal. Ligt je kind even in de kinderwagen, dan kun je hem of haar een vrolijk verhaaltje voorlezen. Een voorleesboek cadeau doen aan je partner, bijvoorbeeld op de verjaardag van jullie baby of tijdens het Sinterklaasfeest, is dan ook een leuk idee. Maar welke leuke voorleesboeken zijn er allemaal? Om je te helpen de beste voorleesboeken voor baby’s te vinden, hebben we een mooie top 5 van de tofste voorleesboeken voor je opgesteld. Met deze boeken ga je jouw kleintje hoe dan ook blij maken!

1. Kikker leert vormen – Max Velthuijs

Op nummer een in onze top 7 van populaire voorleesboeken zetten we het leuke voorleesboek Kikker leert vormen van Max Velthuijs. De Kikker-reeks is geschikt voor de allerjongsten en brengt je kind in een prachtige dierlijke fantasiewereld. In dit deel staan vooral Kikker en Rat centraal. Kikker heeft plannen om te gaan kamperen en kan daarvoor de tent van Rat goed gebruiken. In het verhaal zitten allerlei vormen, zoals driehoeken en rondjes, die je kind tijdens het lezen kan aanwijzen.

Klik hier voor meer info over het kinderboek Kikker Leert Vormen

2. Rupsje Nooitgenoeg – Eric Carle

Wil je iemand een voorleesboek cadeau doen, dan is het boek Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle een prima keuze. Iedereen kent dit bijzondere rupsje natuurlijk wel. Zoals we van Carle gewend zijn, zit ook dit deel van Rupsjenooitgenoeg boordevol kleurrijke platen, die je baby uitnodigen om mee te kijken en af en toe dingen op plaatjes aan te wijzen. En net als anders eet Rupsjenooitgenoeg zich weer helemaal rond en ontmoeten we tijdens het lezen diverse andere dieren.

Klik hier voor meer info over Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek

3. Er was eens een koe – Pim Lammers

Betrokken vaders die hun kleintje zelfs in de kinderwagen nog voorlezen, zullen zeker blij worden van onze nummer drie van leuke voorleesboeken: Er was eens een koe, geschreven door Pim Lammers. Het boek gaat over Eefje, die eerst van sprookjesverhalen hield. Maar nu wil ze alleen nog maar koeienverhalen horen. Erg grappig!

Klik hier voor meer info over Er was eens een koe

4. Het grote opa en oma boek – Carry Slee

Natuurlijk willen ook opa en oma weleens een tof verhaaltje voorlezen aan hun kleinkind. Det kan met Het grote opa en oma boek van de bekende kinderboekenschrijfster Carry Slee. De verhalen in dit boek concentreren zich rond Merel en Koen, die erg blij zijn dat hun oma komt oppassen.

Klik hier voor meer info over Het grote Opa en Oma boek

5. Pippi Langkous – Astrid Lindgren

Wie kent haar niet: de stoere, roodharige Pippi Langkous? In dit boek van Astrid Lindgren maakt je kind kennis met de doldwaze avonturen en het lef van Pippi Langkous. Dit is dan ook een van de tofste voorleesboeken voor kleintjes en mag niet ontbreken op het verlanglijstje van gave voorleesboeken!

Klik hier voor meer info over Pipi Langkous

Previous «
Next »