sporten-na-de-bevalling-1

De 8 meest voorkomende zwangerschapsklachten

  • Baby
  • juli 29, 2020
  • Comments Off

Zwanger zijn is natuurlijk fantastisch. Hoe geweldig is het als er een lief klein kindje in je groeit. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je 9 maanden van rozengeur en maneschijn beleeft. Ook jij zult ongetwijfeld te maken krijgen met een of meerdere van de veelvoorkomende zwangerschapsklachten. Hieronder een top 8 van veelvoorkomende zwangerschapskwalen.

1. Misselijkheid

Als het gaat om veelvoorkomende zwangerschapsklachten, dan moeten we zeker misselijkheid noemen. Meestal komt dit in de ochtend voor, maar het kan je ook de hele dag parten spelen. Na een week of 12 is het ergste leed gelukkig meestal wel geleden.

2. Vermoeidheid

Hebben we het over veelvoorkomende zwangerschapskwalen dan is vermoeidheid daar zeker een van. Er zijn nauwelijks zwangere vrouwen die daar geen last van hebben. Op zich is het vrij logisch, want er gaan natuurlijk veel energie naar de groei van je kindje. Rust daarom regelmatig even lekker uit. Heb je ook na de bevalling nog last van veel vermoeidheid, bedenk dan dat sporten na de bevalling een goed idee is.

3. Brandend maagzuur

Meestal komt dit pas ietsje later in de zwangerschap. Het heeft te maken met de hormonen. Je kunt dit probleem verkleinen door zo min mogelijk producten met koolzuur, zuren of vet erin te gebruiken.

4. Bandenpijn

Je baarmoeder wordt door banden op zijn plaats gehouden. Tijdens de zwangerschap groeit je baarmoeder. De banden rekken dan op. Soms voel je ineens een nare pijn in je liezen of onderbuik. Even ontspannen zorgt meestal direct al voor verlichting.

5. Wisselende stemmingen

Dit kende je misschien al van de periode rond je menstruaties. Tijdens de zwangerschap kunnen die hormonen er helemaal wat van. Het ene moment gier je van het lachen even later huil je tranen met tuiten. Soms heb je zelfs geen idee waarom. Blijft dit ook na de geboorte van je kindje aanwezig? Sporten na de bevalling kan je helpen om beter in je vel te komen.

6. Gevoelige borsten

Tijdens de zwangerschap veranderen je borsten. Dit gebeurt onder invloed van hormonen. Ze groeien en ze worden zwaarder. Dit voel je wel. Meestal heb je hier vooral de eerste 4 maanden last van.

7. Hoofdpijn

Het is niet raar dat je tijdens je zwangerschap regelmatig hoofdpijn hebt. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, spanning en hormonen. Alles bij elkaar kan dit heel goed voor hoofdpijn zorgen. Ga op tijd naar bed en probeer voldoende te drinken.

8. Slecht slapen

Dit is wel vreemd zou je denken. Je bent vermoeid en toch slaap je slechter. Tijdens de eerste maanden komt het vaak door je gepieker of door de misselijkheid. Aan het eind van de zwangerschap houdt de kleine je soms uit de slaap.

Lees ook: De do’s en donts tijdens het ontzwangeren

BabyBaby
Previous «
Next »