tips om babykamer roze in te richten

Babykamer roze inrichten: inspiratie en tips

  • Baby
  • juni 15, 2022
  • Comments Off

Een babykamer roze inrichten is ontzettend schattig. Zo laat je zien hoe blij je bent met je kleine meisje. Maar hoe pak je dat aan: een babykamer roze inrichten? En hoe voorkom je dat het een beetje teveel van het goede wordt? In dit artikel delen we tips en inspiratie die je helpen bij het inrichten van een roze babykamer. 

1. Babykamer roze inrichten: helemaal roze

Het is een beetje overweldigend, maar wel ontzettend leuk: de babykamer helemaal roze inrichten. Ook als je meisje groter wordt, komt die roze kinderkamer goed van pas. Dan kan je er een echte prinsessenkamer van maken met alles erop en eraan! Denk aan roze behang, een roze vloerkleed, roze accessoires en natuurlijk een roze bedje. Een roze babybedje is misschien niet zo gemakkelijk te vinden, maar je kunt perfect een wit of houten babybedje roze verven! 

2. Roze babykamer: roze behang

Een babykamer kan ook roze worden wanneer je roze behang op de muur hangt. Kies je voor een volledig roze behang, een behang met roze strepen of roze sterretjes? De keuze is aan jou! Roze behang is een mooie manier om de babykamer neutraal te houden, maar er toch een beetje roze in te verwerken. Liever een likje roze verf? Dat kan natuurlijk ook!

Babykamer roze inrichten

3. Roze plafond

Een roze plafond is ook een leuke manier om roze in de babykamer te brengen. Als je last hebt van lelijke (vocht)vlekken op het plafond, dan is een likje verf hier ook heel geschikt voor. Wil je de babykamer roze inrichten, maar niet overdrijven? Verf dan alleen het plafond roze en houd de muren, meubels en accessoires zo neutraal mogelijk. 

4. Roze vloerkleed

Een roze behang of roze plafond is natuurlijk vrij heftig om roze in de babykamer te brengen. Een roze vloerkleed valt ook op, maar op een zachtere en subtielere manier. Daarnaast is een vloerkleed ook lekker zacht om op te lopen. En ook je baby zal het later prettig vinden om over het zachte vloerkleed te kruipen!

Babykamer roze inrichten inspiratie en tips

5. Roze muurstickers

Als je een volledig roze muur te heftig vindt maar toch graag een roze accent op de muur wilt, dan zijn roze muurstickers een leuk idee. Muurstickers fleuren de babykamer op, maar zijn toch een stuk subtieler dan roze behang. Een groot voordeel van muurstickers is dat je ze zonder schade weer kunt verwijderen, dus ze zijn ook praktisch als je de babykamer naar een peuterkamer wilt veranderen. Je kunt kiezen voor leuke figuurtjes, maar er zijn ook tal van mooie teksten die je op de muur kunt plakken.

6. Roze accessoires

Tenslotte kan je roze accessoires aan de babykamer toevoegen. Zeker als de basis van de kamer (muur, plafond en vloer) een neutrale kleur heeft, komen die typische roze accessoires prachtig tot hun recht. Denk aan roze mandjes, roze kussentjes en roze knuffels. Of wat ook ontzettend leuk is: een roze fauteuil in de babykamer. Deze zal meteen de aandacht trekken wanneer je de babykamer binnenkomt. Bovendien is zo’n fauteuil erg handig wanneer je je baby ‘s nachts moet voeden! 

roze babykamer

Je leest het: de babykamer roze inrichten is op verschillende manieren mogelijk. Van een volledig roze prinsessenkamer tot een babykamer met subtiele roze accessoires: je bent er helemaal vrij in. Veel plezier met inrichten!

Previous «
Next »