babykamer inrichting

Babykamer inrichten? 4 tips!

  • Baby
  • maart 22, 2020
  • Comments Off

Er is een kleine op komst! Je wilt dit natuurlijk goed voorbereiden. Een babykamer inrichten hoort hier ook bij. Dit is dit makkelijker gezegd dan gedaan, daarom geven wij jou 4 tips voor de perfecte babykamer.

Tip 1: Bepaal je budget

Om te beginnen is het handig vooraf een geldbedrag te bepalen, hoeveel je te besteden hebt.  Door dit te doen kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Maak van tevoren een schatting wat je nodig hebt en wat het ongeveer gaat kosten. Zo houd je ook nog wat over voor andere leuke dingen.

Tip 2: De kleur

Welke kleur ga je gebruiken? Als je al weet of het een jongen of een meisje wordt, dan is de keuze al wat makkelijker. Ga je voor hele felle kleuren of een neutrale kleur? Vaak geeft een neutrale kleur een rustigere sfeer. Het gaat erom dat jij de kleur mooi vindt en dat de baby zich er prettig bij voelt.

Tip 3: Raamdecoratie 

Raamdecoratie op maat wordt nog wel eens vergeten, of pas op het laatste moment aan gedacht. Ideaal voor een babykamer is een plissegordijn. Met deze op maat gemaakte raamdecoratie zorg je voor een ideale verduisterende kamer. Door de simpele bediening bepaal je zelf de mate van privacy en lichtinval. Dit bevordert het slaapritme van je baby. 

Tip 4: Veiligheid

Veiligheid staat natuurlijk op nummer 1. Het is belangrijk om met verschillende dingen rekening te houden tijdens de inrichting van jouw babykamer. Zet de wieg of ledikant niet te dicht bij de verwarming of het raam, om eventuele gevaarlijke situaties te voorkomen. Zorg ook dat er geen loshangende koorden of draden stikgevaar kunnen veroorzaken. De rolgordijnen van Veneta.com beschikken over een kindveiligheidssysteem, zodat je kleine niet vast komt te zitten. Heel veilig dus! Zorg ervoor dat de rolgordijnen verduisterend zijn, zodat je baby heerlijk slaapt.

Succes met het inrichten van je babykamer! 

Previous «
Next »