Wat te doen met een baby of dreumes in de herfst

Wat te doen met een baby of dreumes in de herfst?

  • Baby
  • oktober 17, 2022
  • Comments Off

Ieder seizoen is een ontdekkingstocht voor je kindje en dat geldt ook voor de herfst. Je kunt hiermee reeds vroeg beginnen want ook voor een baby of dreumes is er al veel te ontdekken. Dit is ontzettend leuk omdat alles nieuw is en je kindje alles voor de eerste keer beleeft. Voor het eerst door de blaadjes rollen, kastanjes voelen en pompoen proeven… Er zijn tal van herfstactiviteiten voor een baby of dreumes!

1. In de blaadjes rollen

Een van de leukste herfstactiviteiten voor een dreumes of baby is om lekker te ravotten tussen de blaadjes. Trek je kind warme kleren aan en laat hem buiten rollebollen door de gevallen bladeren. Dit kan makkelijk in de tuin, maar je kunt natuurlijk ook een leuk uitstapje naar het bos maken. Dit brengt ons meteen naar de volgende tip.

2. Boswandeling maken

Niets is heerlijker dan wandelen in de frisse buitenlucht. Dit is niet alleen een goede vorm van beweging, maar het is ook ideaal om vitamine D op te doen. En misschien nog wel het allerbelangrijkste: het is mooie quality time met jou en je kindje! Je kunt uiteraard een wandeling maken op straat, maar een boswandeling in de herfst is toch wel het allerleukste. Je kunt je baby af en toe uit de kinderwagen of draagzak nemen om hem met takjes en kastanjes te laten spelen. Dit zal hij superleuk vinden!

3. Een herfstspeelbak of herfstfles

Is het buiten te koud of te nat? Dan kan je de herfst nog steeds in huis halen door een herfstspeelbak te maken. Het enige wat je nodig hebt is een teiltje of een andere ruime bak. Hierin kan je van alles stoppen wat met de herfst te maken heeft. Denk aan blaadjes, takjes en kastanjes. Let op: laat je kindje nooit alleen met deze items spelen en blijf er altijd bij. Vooral kastanjes kunnen gevaarlijk zijn omdat kleine kindjes graag van alles in hun mond stoppen.

Is je baby nog te klein voor een speelbak? Dan kan je de items in een lege fles stoppen. Vooral spulletjes die ritselen, zoals pompoenpitjes, zijn dan erg leuk. Het is eens iets anders dan een standaard rammelaar!

4. Pitjes uit pompoen scheppen

Vooral een dreumes vindt het ontzettend leuk om mama of papa na te doen. Heb je een pompoen in huis? Laat je kindje dan helpen met het maken van een pompoen gerecht door hem de pitjes uit de pompoen te laten scheppen. Dit kan met een lepel maar ook gewoon met de blote handjes. Ook hier is het belangrijk dat je dit samen met je kindje doet om de activiteit veilig te laten verlopen. Achteraf kan je je kindje (en jezelf) verwennen met een lekkere pompoenpuree!

5. Herfstboekjes voorlezen

Ga samen met je kindje naar de bibliotheek en kijk of je leuke herfstboekjes kunt lenen. Als het goed is, hebben ze inmiddels alle leukste boekjes voor de herfst uitgestald. En als dit niet zo is, hebben wij hieronder de leukste kinderboeken over de herfst verzameld voor je!

Luuk en Lotje - Het is herfst!
Luuk en Lotje – Het is herfst!
Anna - Anna en de herfst
Anna – Anna en de herfst
Rik 1 - Zoekboek Rik en de herfst
Rik 1 – Zoekboek Rik en de herfst

6. Pompoen verven

Tenslotte is het een leuk idee om een pompoen te verven met je dreumes of baby. Met kleine baby’s kan je met verf een handafdrukje op de pompoen maken. Dreumesen kunnen natuurlijk al zelf aan de slag met een kwast. Laat hem er een prachtig kunstwerk van maken!

Lees ook: Wat te doen met baby? Deze 6 leuke dingen!

Previous «
Next »