baby activiteiten

Wat te doen met baby? Deze 6 leuke dingen!

  • Vanessa
  • mei 26, 2021
  • Comments Off

Heb jij het gevoel dat je weinig activiteiten met je baby kunt doen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou: er is meer te doen dan je denkt! Leuke dingen voor je kind, maar ook voor jou als ouder. En het belangrijkste is nog wel dat je ondertussen een mooie band opbouwt. Deze zes leuke dingen kan je doen met je baby!

1. Lees je baby verhaaltjes voor

Verhaaltjes voorlezen is ontzettend goed voor de taalontwikkeling van je kind. Je kunt er dan ook niet vroeg genoeg mee beginnen! Je kunt dit makkelijk thuis doen, maar het is ook een leuk idee om eens met je baby naar de bibliotheek te gaan en daar mooie boeken  uit te gaan kiezen. Zo hebben jullie meteen een gezellig uitstapje samen!

2. Maak een wandeling

Of jullie nu naar het bos, door het park of een rondje in de wijk doen: wandelen in de buitenlucht is altijd goed. Zowel voor jou als je baby! Als je baby van kleins af veel buiten is, heeft dit een positief effect op zijn weerstand. Je kunt gaan wandelen met de kinderwagen, maar je baby in de draagzak meenemen is natuurlijk ook mogelijk. Het is maar net wat jullie het prettigste vinden.

3. Ga naar de kinderboerderij of dierentuin

Heb je zin om er een dagje op uit te trekken? Dan is een uitstapje naar de kinderboerderij of dierentuin altijd goed! Kleine kinderen houden van dieren en kunnen er dikwijls lang naar kijken. Zo’n uitstapje is trouwens ook leerzaam want zo leert je kind van kleins af de verschillende dieren kennen. Wie weet durft hij de dieren ook wel eens aaien! In de kinderboerderij en dierentuin zijn overigens gelegenheden genoeg om je baby te verschonen of om samen een hapje te eten. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken.

dingen om met je baby te doen

4. Zwemmen met baby

De meeste baby’s vinden het fantastisch om te ‘zwemmen’. Zo leert je kindje ook in contact te komen met water. Ga wel op zoek naar een zwembad waar een babybadje is voorzien, daarin is het water dikwijls warmer dan gewoonlijk. De eerste keer is het water wellicht even wennen voor je kleintje, maar daarna zal hij het vast geweldig vinden! 

In de zomer kan je natuurlijk ook een zwembadje in je tuin opzetten. Zo kan je baby lekker plonzen in zijn vertrouwde omgeving en hoef je je niet te verplaatsen. Blijf wel altijd in de buurt want een baby heeft niet veel water nodig om te verdrinken. Je wilt er uiteraard niet aan denken, maar een ongelukje is snel gebeurd!

5. Een dagje naar het strand

Zolang het niet regent, is een dagje naar het strand ook een leuk idee. Lekker in de buitenlucht en met zand en water spelen… Je kindje zal het heerlijk vinden! Een emmertje en schepje zijn dikwijls al genoeg om je kleintje bezig te houden. Let er wel op dat je je baby goed beschermt tegen de zon. Smeer je baby regelmatig in met een zonnebrandcrème met SPF50, laat hem spelen onder een parasol en zet een pet of zonnehoedje op zijn hoofd.

6. Vingerverven met baby

Deze laatste activiteit vergt een beetje geduld als ouder, maar het is superleuk! Je kleintje zal niet alleen veel plezier hebben, het is ook goed voor de creativiteit en zintuigen van je baby. Door vingerverven leert je baby al spelenderwijs de verschillende kleuren kennen. Is het mooi weer? Dan kan je het ook gewoon buiten doen en hoef je je geen zorgen te maken over verf op de muren. Maak samen eens een mooi kunstwerk voor mama of papa, dat is altijd een leuke verrassing!

Lees ook: Met een baby op vakantie, the do’s en dont’s

Previous «
Next »