Wat moet er in een peuterkamer

Wat moet er in een peuterkamer?

  • Baby
  • februari 10, 2022
  • Comments Off

Het ledikantje is inmiddels te klein en de commode is al een tijdje overbodig. Het is tijd om de babykamer in een peuterkamer te veranderen! Maar hoe pak je deze make-over het beste aan? Wat moet er in een peuterkamer? Met onderstaande tips ga je gemakkelijk van een babykamer naar een peuterkamer! Misschien vind je het een beetje moeilijk om afscheid te nemen van de babykamer. Dat is niet zo vreemd want je hebt er immers veel uurtjes in doorgebracht met je baby. Geen zorgen, de herinneringen zullen blijven én je krijgt er een superleuke peuterkamer voor terug!

1. De basis van een peuterkamer

De kans is groot dat je twee jaar geleden een ontzettend schattig behang hebt uitgekozen voor je kleintje. Maar inmiddels hebben die lieve beertjes op de muur hun beste tijd wel gehad. Wanneer je peuter twee jaar is, zal hij of zij niet meer zo geïnteresseerd zijn in knuffelbeertjes, maar bijvoorbeeld wel in Paw Patrol of Frozen. In dat geval is het een leuk idee om behang in dit thema op de muur te hangen. Wil je ook veel accessoires in de kamer plaatsen? Hou het behang dan vrij rustig. Anders wordt de peuterkamer wel heel erg druk.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de muren in een nieuw kleurtje te verven. Vraag aan je peuter wat zijn lievelingskleur is en ga hiermee aan de slag. Geen paniek, de peuterkamer hoeft echt niet knalroze te worden, maar een oudroze of lila peuterkamer kan heel erg mooi zijn.

2. Ledikant eruit, peuterbed erin

Zodra de muren klaar zijn, is het tijd om te kijken naar het bed. Waarschijnlijk is je dochter of zoon al een tijdje te groot voor z’n ledikant en is het tijd om een peuterbed te installeren. Je kunt er ook voor kiezen om meteen een kinderbed te kopen, maar dit zal vaak nog wat te groot zijn. Meestal wordt het peuterbed vervangen door een kinderbed als kinderen zes jaar oud zijn. Een nadeel is dat het best veel geld kan kosten om telkens een nieuw bed te kopen voor je kind. Kijk daarom eens naar meegroeibedden want die gaan een stuk langer mee. 

Let op: het is niet omdat je kindje ouder is, dat hij niet meer uit z’n bed kan vallen. Een veiligheidsrekje is nog steeds onmisbaar om ongelukken te voorkomen. Om het peuterbed helemaal af te maken, kan je een leuk dekbedovertrek voor kinderen kopen. Bijvoorbeeld in het favoriete thema van je peuter. Zo zal hij of zij ‘s avonds met veel plezier in bed kruipen!

REKE Milene Peuterbed
Klik hier voor meer info over dit REKE Milene Peuterbed
Bedhuisje
Alles over bovenstaand bedhuisje vind je hier
Boomhutbed XXL met Glijbaan
Boomhutbed XXL met Glijbaan
brandweerautobed
Brandweerautobed
Huisbed
Huisbed
Auto kinderbed meisjes
Auto kinderbed meisjes

3. Wel of geen commode in peuterkamer? 

Waarschijnlijk wordt de commode veel minder gebruikt dan toen je kind een baby was. In dat geval kan je ervoor kiezen om de commode te vervangen door een kast. Deze kast mag gerust wat groter zijn zodat je er ook speelgoed, beddengoed en dergelijke in kan opbergen. 

Een tweede mogelijkheid is om de commode te restylen. Dit meubelstuk kan namelijk nog erg handig zijn voor het omkleden van je peuter of om er ondergoed en kleren in te bewaren. Haal alle onnodige babyspullen eruit en vul de lades met leuke mandjes om spullen in te bewaren. Als je het leuk vindt, kan je de commode eventueel een nieuw kleurtje geven voor een compleet nieuwe look.

4. Een speelhoek

Je zal het vast al gemerkt hebben: je peuter wil en kan steeds meer zélf doen. Wanneer je van een babykamer naar peuterkamer gaat, is het een tof idee om een eigen hoekje in de kamer te creëren waar hij of zij lekker kan spelen. Dit kan bijvoorbeeld een klein tafeltje zijn waarop hij of zij kan kleuren. En om speelgoed netjes op te bergen, kan je er een leuke speelgoedkist bij plaatsen. Vergeet ook zeker niet om een mooi vloerkleed aan te schaffen. Zo heeft je peuter altijd lekker warme voetjes in z’n speelhoek!

Kindertafel en stoeltjes
Kindertafel en stoeltjes
Vierkante Kindertafel en stoeltjes van hout
Vierkante Kindertafel en stoeltjes van hout
Kinderbureau
Kinderbureau
Toy Chest
Toy Chest
Houten Speelgoedkist  met naam
Houten speelgoedkist met naam
Opbergrek kinderen
Opbergrek kinderen
Tapiso Pinky Vloerkleed
Tapiso Pinky Vloerkleed
Vloerkleed kinderkamer
Vloerkleed kinderkamer

5. Leuke accessoires peuterkamer

Tenslotte kan je de peuterkamer helemaal af maken met leuke accessoires. Ga met je peuter shoppen en koop spulletjes die hij of zij leuk vindt. Uiteraard mag je ook rekening houden met wat jij mooi vindt. Hierbij is het een beetje zoeken naar een balans. Kijk naar een leuk vloerkleed, koop een mooie poster voor aan de muur en andere spulletjes om de peuterkamer gezellig te maken!

Zo, dit zijn een aantal tips om van een babykamer naar peuterkamer te gaan. Na het lezen van dit artikel weet je wat je allemaal nodig hebt om een leuke peuterkamer in te richten. Houd er rekening mee dat de overstap naar een ‘grote’ kamer best groot kan zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je peuter. Geef hem of haar dan ook zeker de tijd om te wennen. 

Previous «
Next »