peuterbed

Als de wieg te klein wordt, kies je dan een eenpersoonsbed of een peuterbed?

  • Baby
  • februari 10, 2021
  • Comments Off

Kleine kinderen worden ontzettend snel groot. Het is bijna niet te geloven hoe het proces van baby naar peuter naar kleuter zich voltrekt. Je merkt het best aan de kleren en schoenen die ze hebben. Binnen enkele maanden passen kleertjes en schoeisel niet meer omdat de kleine zo ontzettend snel groeit dat het tijd is voor een grotere maat. 

Voor iedere baby komt er ook het moment dat de wieg toch wat te klein wordt en dat het tijd wordt om na te denken over waar de groeiende peuter het best in kan slapen straks. Maar wat is de beste keuze die je als ouders kunt maken? Kies je eerst nog voor een peuterbed of neem je gelijk de stap en kies je voor een normaal eenpersoonsbed waar de kleine straks van zijn nachtrust kan genieten. 

Een peuterbed heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van je kind

Uit onderzoek is gebleken dat een speciaal peuterbed een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van een kind. Een peuterbed (ook wel juniorbed genoemd) heeft een maat van 1.40 x 0.70 meter. Het is hiermee qua afmetingen een stuk kleiner dan een standaard eenpersoonsbed. Een peuterbed heeft daarnaast ook een lage instap. De dreumes kan dus zelf in en uit bed stappen en je hoeft ook niet bang te zijn dat hij ’s nachts van grote hoogte naar beneden op de grond tuimelt, wanneer hij onrustig slaapt. 

Daarnaast voelt het kleine formaat van een peuterbed ook knusser en veiliger voor een peuter dan een echt eenpersoonsbed. Hierdoor vallen ze makkelijker in slaap en zullen ze comfortabel kunnen genieten van hun nachtrust. Door een peuterbed te gebruiken voor je groeiende kleine, heb je een speciale tussenmaat voor hem of haar en de veelal speelse designs van verschillende peuterbedden sluiten perfect aan bij de leeftijd.

Bedden in de vorm van auto’s voor jongens en prinsessenbedden voor meisjes

Peuterbedden zijn tegenwoordig in allerlei vormen en kleuren leverbaar. Vandaag de dag zijn vooral de peuterbedden in een bepaalde vorm populair. Denk bijvoorbeeld aan een peuterbed in de vorm van een auto of een huisje voor de jongens. Voor de meisjes zijn speciale prinsessenbedden en koets bedden altijd een doorslaand succes. Bovendien zijn veel peuterbedden uitgerust met opbergruimtes, zodat je altijd een plek heb om het speelgoed makkelijk op te bergen.

Previous «
Next »