soepel van borstvoeding naar flesvoeding

Tips voor een soepele overgang van borstvoeding naar flesvoeding

  • Baby
  • maart 19, 2020
  • Comments Off

Overstappen op flesvoeding

Het is heerlijk om je pasgeborene borstvoeding te geven. Een bijzonder moment samen met je kindje. Toch komt er een dag dat je weer aan het werk gaat of dat je weer eens alleen op pad wilt. Dan is het handig als je baby uit een fles kan drinken, zodat iemand anders de voeding kan overnemen. Een mogelijkheid is dat je de voeding van tevoren kolft en dat de baby zo de borstvoeding via de fles binnenkrijgt. Maar misschien zie je het niet zitten om te gaan kolven. In dat geval kun je de baby flesvoeding geven. Er zijn meerdere zaken waar je rekening mee moet houden als je soepel van borstvoeding naar flesvoeding wilt overstappen. Zo laat je geleidelijk je baby wennen aan flesvoeding.

Een goed begin is het halve werk

Voor overstappen flesvoeding is het belangrijk dat je vanaf het begin je baby soms een flesje geeft. Je kunt dan wat melk afkolven en geven in de fles. Dat helpt je baby wennen aan flesvoeding in de toekomst, want de techniek van het drinken beheerst hij of zij al. Een bijkomend voordeel is dat bijvoorbeeld je partner eens een voeding van je over kan nemen. Zeker in de intensieve periode na de bevalling, kan het heerlijk zijn om door te mogen slapen. Zo blijf je zelf fitter en dat helpt je kindje straks om soepel van borstvoeding naar flesvoeding te gaan.

Vraag advies voor overstappen flesvoeding

Het is logisch als het een hele stap voor je is om van borstvoeding naar flesvoeding te gaan. Misschien voel je je zelfs een beetje schuldig. Daarom is het goed om andere moeders om advies te vragen, want zij hebben wellicht ervaring. Ook is het een goed idee om het afbouwen te bespreken met het consultatiebureau. Dan hoor je van een professional of je het op de juiste wijze aanpakt.

Wissel af

Probeer niet te snel over te gaan van borstvoeding naar flesvoeding. Het is goed mogelijk dat je baby kieskeurig is als het de smaak van andere voeding proeft. De borstvoeding is immers zo vertrouwd! Wanneer je kindje eenmaal de techniek van het drinken uit de fles te pakken heeft, kun je de borstvoeding en flesvoeding deels gaan mengen. Geleidelijk aan verhoog je de hoeveelheid flesvoeding, totdat deze voeding volledig bekend is.

Met deze tips maak je de overstap van borstvoeding naar flesvoeding vast en zeker tot een succes!

Previous «
Next »