baby zorgverzekering

Baby bijschrijven zorgverzekering

  • Baby
  • april 23, 2018
  • Comments Off

Baby bijschrijven zorgverzekering

Als je kindje pas net is geboren leef je in de wolken. Je denkt dan misschien niet aan administratieve dingen, zoals de zorgverzekering. We willen er natuurlijk niet aan denken, maar stel dat je baby ziek wordt. Hoe zit het dan? Lees in dit artikel hoe je je baby aanmeldt bij een zorgverzekering.

Baby aanmelden zorgverzekering

Er is geen zorgen voor paniek. Vier maanden na de geboorte of adoptie is het verplicht dat je baby is ingeschreven bij een zorgverzekeraar. Je kunt dus best eerst even genieten van je nieuwe leven als ouder.

Om je baby te verzekeren, meld je hem of haar aan bij de zorgverzekering van een van de ouders. Je baby aanmelden bij een andere zorgverzekering kan niet. Je meldt je baby aan door contact op te nemen met je zorgverzekering of in te loggen op hun website. Ze vragen naar de naam, geslacht, geboortedatum en Burgerservicenummer van je kind. Houd deze gegevens dus bij de hand.

Wanneer je je baby hebt ingeschreven, werkt dit met terugwerkende kracht. Mocht je baby dus zorg nodig hebben gehad voordat hij of zij is aangemeld bij een zorgverzekering, worden deze kosten alsnog gedekt. Meld je je baby echter later dan vier maanden aan of doe je het helemaal niet, dan moet je de zorgkosten zelf betalen.

Dekking zorgverzekering baby

Uiteraard wil je de beste zorg voor je baby. Welke dekking zou je nodig hebben?

Goed om te weten is dat als je je baby aanmeldt voor de zorgverzekering, de dekking die voor jou geldt ook voor je kindje geldt. Heb jij alleen een basisverzekering, dan je baby dus ook. Heb je een aanvullende verzekering, dan kan je baby daar ook gebruik van maken. Het dus slim je baby aan te melden bij de zorgverzekering van de ouder met de meest uitgebreide dekking.

Hebben jullie allebei een basisverzekering maar heeft je kindje uitgebreidere zorg nodig? Wil je een vergoeding voor die zorg, dan zal je een aanvullende verzekering moeten kiezen voor je eigen zorgverzekering.

Vergeet niet te kijken naar de gecontracteerde zorgverleners. Als er iets aan de hand is, wil je snel naar het dichtstbijzijnde ziekhuis. Meld je kind daarom aan bij de zorgverzekering waarbij het ziekenhuis is aangesloten.

Het slim om je zorgverzekering eens tegen het licht te houden wanneer je een kindje verwacht. Voldoet deze wel voor je wensen in de nieuwe situatie met kinderen? Een vergelijkingssite zoals Geld.nl helpt je hiermee. Je vergelijkt eenvoudig verschillende zorgverzekeringen op basis van dekking, kwaliteit en premie. Houd er rekening mee dat overstappen maar één keer in het jaar kan, aan het einde van het jaar.

Premie baby zorgverzekering

Kinderen tot achttien jaar zijn gratis bijgeschreven op de polis van één van hun ouders. Je betaalt dus niets extra’s voor de zorgverzekering van je baby. Als je een aanvullende verzekering hebt toegevoegd aan je basisverzekering speciaal voor je kinderen, dan wordt je premie duurder.

De basisverzekering dekt echter vaak alle kosten die je baby nodig heeft: de huisarts, medicijnen, spoedeisende hulp, tandartskosten en fysiotherapie.

Bovendien betaal je nooit een eigen risico voor de zorg van je kinderen. Kinderen zijn hiervoor vrijgesteld. Je hoeft je vrijwillige eigen risico dus niet aan te passen door de komst van je baby.

Previous «
Next »