Bescherm de voetjes van je baby met deze tips! 

  • Baby
  • februari 2, 2022
  • Comments Off


In dit artikel worden tips besproken om de voetjes van je baby te beschermen. Maar waarom is dit zo belangrijk? Om deze vraag te beantwoorden is het van belang om te weten dat babyvoetjes bij de geboorte voornamelijk uit kraakbeen bestaan. Kraakbeen is een zeer kwetsbaar materiaal dat gemakkelijk vervormt. Het is dus uitermate belangrijk om in deze periode de voetjes van je baby goed te beschermen. Wij hebben de drie belangrijkste tips verzameld zodat de voetjes van jouw baby zich zonder problemen kunnen ontwikkelen.

Tip 1: Vermijd te kleine sokken en schoenen
De eerste tip is om te kleine sokjes en schoentjes te vermijden. Te kleine sokjes en schoentjes belemmeren de groei van babyvoetjes. Ga op zoek naar sokjes en schoentjes die goed passen of zelfs iets te groot zijn. Laat je bij de aanschaf van deze producten goed informeren door een winkelverkoper, zo kom je altijd thuis met het juiste schoeisel! 

Tip 2: Maak je woonkamer babyproof
Eindelijk is het dan zover: je baby begint te kruipen en ontdekt steeds meer van de omgeving. Toch komt er bij deze ontwikkeling best wel wat kijken. Als ouder moet je op de hoede zijn van de gevaren in de kamer. Ligt er een bijvoorbeeld houten vloer in de woonkamer? Zorg er dan voor dat de voetjes van je baby altijd beschermd zijn met schoentjes zodat ze niet beschadigd raken door splinters. Het is sowieso aan te raden om sokjes aan te doen zodra je kindje begint te kruipen. Hoe goed je ook schoonmaakt, er blijft altijd wel viezigheid op de vloer liggen. Door sokjes aan te trekken is de kans kleiner dat je baby ziek wordt van bacteriën. 

Tip 3: Koop het juiste schoeisel
Nadat je baby heeft leren kruipen is het tijd voor de eerste stapjes. Daarbij hoort natuurlijk ook de aanschaf van de eerste schoentjes. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van goede babyschoentjes? Ten eerste adviseren we om altijd babyschoentjes van leer aan te schaffen. Hiermee voorkom je dat de voetjes van je baby gaan zweten. Ten tweede is het aan te raden om schoentjes te kopen met een buigzame antislipzool. Met deze flexibele schoenen zorg je ervoor dat je baby zijn eerste stapjes kan zetten zonder uit te glijden. Het derde punt waar je op moet letten bij de aanschaf van babyschoentjes is dat de schoen bij de hiel wat steviger is. Zo voorkom je dat je kindje gemakkelijk zijn enkeltjes verzwikt. Komen babyschoenen nog iets te vroeg voor je kind? Kies dan om babyslofjes aan te schaffen. Deze soort kinderschoen is zeer flexibel, biedt wat bescherming en is lekker warm.

Dit waren de drie tips om babyvoetjes een optimale bescherming te bieden! Ben je toch bezorgd over de ontwikkeling van de voetjes van je baby? Raadpleeg dan altijd een arts. We hopen dat je met deze tips uit de voeten kunt!

Previous «
Next »