kindvriendelijke badkamer

Een kindvriendelijke badkamer creëren

  • Baby
  • juli 28, 2020
  • Comments Off

Kleine kinderen gaan altijd op avontuur, zo ook in de badkamer. Je moet je kinderen continu in de gaten houden voor het geval er iets gebeurt. Maak het jezelf een stuk makkelijker door de juiste maatregelen te treffen. De badkamer is een vochtige ruimte waar een ongeluk in een klein hoekje zit. Om deze ongelukken te voorkomen geven wij hier wat tips voor een kindvriendelijke badkamer.

Gebruik een opstapje bij het badkamermeubel

Kinderen zijn aan het ontdekken en willen graag van alles zelf doen. Om de tanden te kunnen poetsen is een handig opstapje noodzakelijk. Er zijn krukjes die speciaal voor kinderen zijn gemaakt met antislip. Zo glijden ze niet van de kruk af. Pas er wel op dat ze niet overal bij kunnen. Anders gaan ze op het badkamermeubel klimmen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Plaats gevaarlijke producten op een veilige plek

Alles wat kinderen zien willen ze hebben. Plaats daarom producten met gevaarlijke stoffen niet op het badkamermeubel. Een betere plek voor dit soort artikelen is de bovenste plank van de badkamerkast. Een andere optie is het bevestigen van een kinderslot. In dat geval is het badkamermeubel wel een optie.

Dit waren 2 tips die je zeer eenvoudig kan toepassen. De volgende 3 vergen iets meer tijd en/of geld.

Kies voor genoeg doucheruimte

Wanneer je genoeg ruimte hebt voor een douche én een ligbad dan is dat ideaal. Wanneer je kindje nog klein is kan het in bad en wanneer je kindje wat groter is kan het onder de douche. Wanneer je geen ruimte hebt voor beide dan is een ruime inloopdouche of douchecabine een goede oplossing. Er is voldoende ruimte om een kinderbadje te plaatsen. Je kan je kindje snel en makkelijk afspoelen met de handdouche. Het voordeel van een inloopdouche is dat je deze in een handomdraai droog hebt gemaakt na gebruik. Een douchecabine houdt je badkamervloer droog van al het gespetter.

Voorkom ongelukjes met warm water

We hebben het al een aantal keer benoemd maar kinderen raken alles aan. De kraan is geen uitzondering. Een douchekraan of badkraan kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Kinderen draaien met gemak aan de knoppen van de kraan. Een thermostaatkraan is een uitstekende oplossing. Je kan de gewenste temperatuur kiezen én er zit een temperatuurbegrenzer op.

Dit zijn 4 tips die de badkamer een stuk veiliger maakt voor jouw kinderen.

Previous «
Next »