babykamer inrichting

Met deze handige tips kunt u besparen en geld overhouden voor de babykamer

  • Baby
  • augustus 14, 2020
  • Comments Off

De jaarlijkse kosten van gas en elektra kunnen al snel hoog oplopen. Deze kosten willen we natuurlijk allemaal zo laag mogelijk houden. Zeker als u bijvoorbeeld een net geboren kindje hebt gekregen. Dan zijn extra besparingen meer dan welkom. Daarom geven wij u in dit artikel een aantal tips om de kosten zo laag mogelijk te houden. 

Overstappen van energieleverancier

Vaak weten mensen niet dat ze extra kunnen besparen door overstappen energie. U krijgt exact dezelfde diensten tegen een lager tarief. Zo kan er worden gekozen voor een vast of variabel tarief tegen lagere maandelijkse kosten met een looptijd naar keuze. U hoeft alleen uw gegevens in te vullen en een schatting van uw jaarlijks gebruik te geven. Vervolgens komen hier naar uw situatie de goedkoopste energieleveranciers uit. Wanneer u jaarlijks overstapt kunt u een hoop geld besparen, dit kan per jaar oplopen tot 450 euro. 

De goede basis

Naast dat u kunt overstappen naar een goedkopere leverancier zijn er nog veel meer tips om te besparen op energiekosten zodat u geld overhoudt om bijvoorbeeld uw babykamer in te richten. Een goede isolatie van de woning is van essentieel belang om kosten als gas zo laag mogelijk te houden. Hoe slechter de isolatie, des te meer energie er uit uw woning ontsnapt en hoe meer u verbruikt. De isolatie begint bij een stevige fundering en ramen van dubbelglas. Ook de muren en wanden moeten goed van binnenuit met isolatiemateriaal zijn bedekt en voorkom dat er schade ontstaat in de woning waardoor warmte kan ontsnappen. Ook lekkages dienen op tijd te worden opgespoord om de warmte goed binnen te houden. Zet in de winter ramen en deuren open en de verwarming op een lager pitje zodat er niet teveel warmte ontsnapt. Zorg er tevens voor dat ramen en deuren niet per ongeluk op een kier staan als de verwarming hoog staat.

Besparen met apparatuur en zonnepanelen

Het is van belang om energiezuinige en duurzame apparaten in huis aan te sluiten en niet te lang te douchen. In plaats van ouderwetse halogeen lampen kan u beter voor Led verlichting kiezen. Deze lampen zijn energiezuinig en gaan jaren mee. Indien u over een CV installatie beschikt kunt u ervoor kiezen de thermostaat zo laag mogelijk te houden en eventueel als extra warmtebron voor een haard kiezen. Deze werken zuinig en vuur bij een traditionele houthaard verbruikt helemaal geen gas of stroom. Draai niet al te vaak de was maar beperk dit door een keer per week. Ook zonnepanelen zorgen voor een lage energierekening omdat elektra op natuurlijke wijze wordt opgewekt en dus vele malen goedkoper is. Kortom, energie besparen is een bewuste en verstandige keuze.

Previous «
Next »