Speelgoed voor babys van 6 maanden

Speelgoed voor baby’s van 6 maanden

  • Baby
  • maart 26, 2019
  • Comments Off

Heeft u een baby, of bent u in verwachting? Dan is speelgoed voor uw baby misschien wel één van de dingen waar u aan denkt. Speelgoed is natuurlijk erg leuk voor uw baby, maar het kan uw baby ook helpen met ontwikkelen op mentaal en fysiek vlak. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met speelgoed voor baby’s van 6 maanden oud.

Wat kan een baby van 6 maanden?

Om te weten te komen welk speelgoed voor baby’s van 6 maanden u kunt kopen, is het eerst handig om te weten hoe een baby van 6 maanden speelt. Een baby van 6 maanden oud zou bijna of helemaal overeind moeten kunnen zitten. Ook kan een baby van 6 maanden met simpel speelgoed spelen en naar dingen opzoek gaan.

Welke speeltjes kunt u kopen?

Ten eerste kunt u stapelspeeltjes kopen. Door stapelspeeltjes te koppelen aan woordjes en simpele begrippen kunt u zorgen dat uw baby een paar simpele woordjes begrijpt zoals onder en boven. Als u de baby zelf dingen laat opstapelen, kan dit ook goed zijn voor zijn of haar motoriek.
Naast stapelspeelgoed, is actie- en reactiespeelgoed ook zeer geschikt speelgoed voor baby’s van 6 maanden. Bij dit speelgoed gaat het vooral om de lichtjes, geluidjes en bewegingen. Als u eerst een paar keer voordoet hoe het speelgoed werkt, samen met uw baby, dan zal uw baby daarna zelf gaan experimenteren met het speelgoed.
Tenslotte kunt u nog speelgoed kopen waardoor u uw baby stimuleert om te gaan kruipen. Het van hierbij om elk speelgoed gaan, bijvoorbeeld een knuffel, zolang de baby het maar leuk en interessant genoeg vindt om er naartoe te kruipen. De bedoeling is dat u uw baby op zijn of haar buik legt, en dat u het speelgoed in de buurt van het hoofd van uw baby legt. Het speelgoed moet goed zichtbaar zijn voor de baby. Als de baby geïnteresseerd genoeg is, zal hij of zij er vanzelf naartoe kruipen. Dit is leuk voor de baby. Daarnaast is het ook nog eens super handig, want op deze manier kunt u uw baby op spelende wijze leren kruipen.

Previous «
Next »