blog voor vrouwen

5 tips voor als je kleintje tandjes krijgt

  • Baby
  • december 22, 2019
  • Comments Off

Krijg je kindje zijn of haar eerste tandjes? Gefeliciteerd! Jullie hebben weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Hoewel je als moeder misschien een gat in de lucht springt omdat je beretrots bent, is het voor je kindje niet zo fijn. Lees verder en ontdek op deze blog voor vrouwen 5 tips voor help mijn kind krijgt tandjes.

1. Masseer de plek van doorkomende tandjes

Het ene kindje heeft er misschien helemaal geen last van als zijn tandjes doorkomen, maar het andere kindje heeft veel pijn en hoge koorts. Als je kindje tandjes krijgt en er veel last van heeft, kan je de plek van het doorkomende tandje licht masseren. Dit kan je doen met je vinger of met de bolle kant van een theelepel.

2. Geef je baby koude dranken

Je kindje kan veel verkoeling krijgen op de plek van doorkomende tandjes, als je hem of haar koude drankjes geeft. Dit kan bijvoorbeeld koud water of appelsap uit de koelkast. Dit kan je in de reguliere tuitbeker of in het flesje stoppen en aan je baby geven. Het zal verkoeling geven aan het tandvlees, waardoor je baby zich snel iets beter voelt.

3. Koop een speciale bijtring

Wist je dat er speciale bijtringen op de markt komen voor als je kind zijn eerste tandjes krijgt? Deze bijtring leg je vervolgens in de vriezer, zodat het lekker koel wordt. Als de bijtring kout genoeg is, geef je het aan je baby zodat hij er lekker mee kan spelen. Net zoals bij koude dranken, geeft het een fijne verkoeling aan het tandvlees. Tip: koop meerdere bijtringen, zodat je altijd een lekker koude bijtring klaar hebt liggen in de vriezer.

4. Houd je kindje dichtbij je

Nog een andere help mijn kind krijgt tandjes tip is dat je je kindje gewoon lekker dichtbij je moet houden. Hij of zij is ongetwijfeld wat huileriger dan normaal. Troost je kind en hou haar lekker dicht bij je. Ze zullen zich vertrouwd bij je voelen, waardoor het automatisch iets beter zal gaan. Uiteindelijk gaat de pijn van doorkomende tandjes ook vanzelf weer over.

5. Smeer het gezicht van je kindje in

Valt het je op dat je baby wat meer kwijlt, omdat de tandjes doorkomen? Hierdoor kan het goed zijn dat de huid van het gezichtje wat sneller uitdroogt. Smeer het gezichtje dagelijks in, zodat je baby geen last krijgt van droge wangetjes.

Previous «
Next »