Zwangerschapskleding kopen

Zwangerschapskleding kopen? Check deze handige tips!

  • Vanessa
  • januari 26, 2022
  • Comments Off

Zodra je buik begint te groeien en je jeans broek knelt, is zwangerschapskleding kopen een must. Een kast vol nieuwe zwangerschapskleding is dikwijls niet nodig, maar het is wel handig om een aantal basic items te hebben. Welke zwangerschapskledij heb je nu écht nodig? En waar moet je op letten bij het kopen van zwangerschapskleding? Deze tips helpen je alvast een handje op weg!

1. Wanneer zwangerschapsbroek kopen?

Je bent zwanger en op een bepaald moment zitten je broeken niet meer zo lekker. ‘s Morgens gaat het nog redelijk, maar in de namiddag en zeker tegen de avond begint je broek toch echt te knellen. Dikwijls kan je niet wachten om je knoop los te maken. Een zwangerschapsbroek kopen is dan een goed moment. 

Misschien ben je geneigd om gewoon een maatje groter van je huidige jeans te kopen. Echter maakt dit geen verschil voor het drukkende gevoel op je buik, omdat de pasvorm van een normale broek niet gemaakt is voor een zwangere vrouw. De pasvorm van een zwangerschapsbroek is op een speciale manier gemaakt dat de band onder de buik door gaat en niet op je buik drukt, zoals bij een standaard broek wel het geval is.

De ene zwangere vrouw zal al nood hebben aan een zwangerschapsbroek wanneer ze acht weken zwanger is, terwijl de ander pas zwangerschapskleding draagt tegen de helft van haar zwangerschap. Dat is voor iedere zwangere vrouw anders. Doe vooral wat comfortabel voelt voor jou!

Prénatal zwangerschapsbroek
Meer info over deze Prénatal zwangerschapsbroek vind je hier
Prénatal zwangerschapsbroek met print
Prénatal zwangerschapsbroek met print
Prénatal Zwangerschapsbroek denim
Prénatal zwangerschapsbroek denim
Prénatal zwangerschapsbroek skinny fit
Prénatal zwangerschapsbroek skinny fit
Supermom Broek Jersey
Klik hier voor meer info over deze broek van Supermom

2. Welke maat zwangerschapskleding moet je kopen?

Misschien was je niet van plan om zwangerschapskleding te kopen en dacht je dat gewone kleding in een maatje groter voldoende zou zijn. Helaas klopt dat niet. Je kleding is dan ook veel groter op de plekken waar dat niet nodig is. Wanneer je zwangerschapskledij gaat kopen, kan je gewoon je eigen maat kopen. Normaal groeit zwangerschapskleding vlot met je mee en hoef je daar geen grotere maat van te kopen.

3. Hoeveel zwangerschapskledij kopen?

Je hoeft heus geen volledig nieuwe garderobe aan te schaffen tijdens je zwangerschap. Een paar goede basic items zijn voldoende om die negen maanden door te komen. Een zwangerschapsbroek is essentieel aangezien je buik enorm gaat groeien. Net als bij je standaard broeken is het prettig als je er een paar stuks van hebt, voor als er een broek in de was zit. 

handige tips om Zwangerschapskleding te kopen

Verder moet je vooral kijken naar het seizoen. Ben je zwanger in de zomer? Dan is een comfortabele (maxi)jurk wellicht heel fijn, net als een paar basic T-shirts. Als je in het najaar zwanger bent, dan moet je natuurlijk vooral longsleeves, truien en vesten aanschaffen. Tegenwoordig is zwangerschapskleding niet saai meer en kan je er als aanstaande mama nog steeds fashionable bijlopen. Je maakt je zwangerschapsoutfits zo hip als je zelf wilt!

4. Wanneer zwangerschaps bh kopen?

In het begin zullen je vertrouwde beha’s nog aangenaam aanvoelen, maar zodra je baby gaat groeien, verandert je lichaam mee. Speciaal voor deze periode zijn er beha’s ontwikkeld die comfortabel zitten en een goede ondersteuning bieden voor je borsten en rug. Wanneer je een zwangerschapsbeha moet kopen, is ook afhankelijk van vrouw tot vrouw. Het beste moment is om er eentje te kopen als je normale beha niet meer past of wanneer hij niet comfortabel meer voelt.

Ga je borstvoeding geven? Dan komt een zwangerschapsbeha ook nog goed van pas. De meeste exemplaren kunnen namelijk perfect als voedingsbeha gebruikt worden!

Wow Peach Voedingsbh
Wow Peach Voedingsbh
Wow Peach Voedingsbh Nude
Wow Peach Voedingsbh Nude
Wow Peach Voedingsbh Grijs
Wow Peach Voedingsbh Grijs
Zwangerschapsbeha 311 wit
Zwangerschapsbeha 311 wit
zwangerschapsbeha 311 zwart

Zwangerschapsbeha 311 zwart
Noppies Zwangerschapsbeha Dot
Noppies Zwangerschapsbeha Dot

5. Hoe zwangerschaps taille accentueren?

Tenslotte willen we het nog even hebben over de zwangerschap taille. Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam en soms is dat even wennen. Je taille verplaatst zich naar de zogenaamde ‘maternity waist’, ook zwangerschap taille genoemd. Je zwangerschap taille zit onder je borsten en is tijdens de zwangerschap je smalste punt. Door dit punt te accentueren met een riempje of lintje, benadruk je het smalste punt van je lichaam en benadruk je automatisch ook je buik. 

Strik je een lijntje onder je borsten? Zorg er dan voor dat de strik aan de zijkant van je buik zit en niet in het midden. Heb je een jurk of T-shirt aan met een overslag? Plaats de strik dan in de lijn van de overslag. Deze kleine details zetten je prachtige zwangere buik nog meer in de kijker!

handige tips bij Zwangerschapskleding kopen

Zo, dit zijn een aantal tips voor het kopen van zwangerschapskleding. Het belangrijkste is om zwangerschapskledij te dragen waarin jij je goed voelt. Zwangerschapskleding die comfortabel zit en waarvan je negen maanden kan genieten. De ene zwangere vrouw houdt het graag bij basics, de andere zwangere vrouw wil graag iedere dag een hippe zwangerschapsoutfit dragen. Dat is allemaal prima!

Previous «
Next »