meest geschikte vloer voor de babykamer

Welke vloer is geschikt voor de babykamer?

  • Baby
  • januari 12, 2022
  • Comments Off

Bij de babykamer inrichten speelt de vloer een belangrijke rol. De wat oudere baby’s en peuters brengen namelijk veel tijd op de vloer door. Ze kruipen, rollen, lopen, vallen en springen erop. Daarom is het belangrijk dat de vloer van de babykamer tegen een stootje kan. Uiteraard wil het oog ook wat en is het prettig als de vloer mooi en tijdloos is, zodat je er jaren van kunt genieten. Welke vloer is geschikt voor de babykamer? Wij stellen je graag een aantal mogelijkheden voor, inclusief de voor- en nadelen!

Welke vloer is geschikt voor de babykamer? 5 mogelijkheden!

1. Vloerbedekking of tapijt

Vandaag de dag is vloerbedekking niet meer zo populair als vroeger. Er wordt vaker gekozen voor een los tapijt in plaats van een tapijt dat volledig bedekt is. Echter is een volledige vloerbedekking wel een kindvriendelijke keuze. Het voelt lekker warm aan handen en voeten, en bovendien is het ook heerlijk zacht om op te spelen en te kruipen. Er is geen gevaar voor uitglijden en het tapijt dempt ook het geluid van speelgoed op de vloer. 

Welke vloer is geschikt voor de babykamer


Echter brengt een tapijt ook nadelen met zich mee. Zo zijn vlekken op tapijt moeilijk te verwijderen. Daarnaast zorgt tapijt voor veel stof en huisstofmijt waardoor je de babykamer vaker moet stofzuigen. Als je kindje allergisch is voor stof en/of huisstofmijt, wat je vaak pas op latere leeftijd ontdekt, dan is een volledige vloerbedekking natuurlijk niet zo handig. 

2. Een houten vloer

Veel mensen houden van een houten vloer in de babykamer. Dat is niet zo vreemd, want hout geeft de kamer een warme uitstraling. Daarnaast is een houten vloer tijdloos en dat komt natuurlijk goed uit. Een bijkomend voordeel van een houten vloer is dat ze gemakkelijk schoon te maken is. Iets wat voor jou als ouder zeker niet onbelangrijk is! Een nadeel van een houten vloer is dat er makkelijk krassen op komen. Ook is dit type vloer dikwijls wat duurder dan andere vloeren. Echter gaat hout lang mee dus het is ongetwijfeld een duurzame keuze.

de beste vloer voor de babykamer

3. Laminaat

Laminaat lijkt op het eerste gezicht sterk op een houten vloer. Het verschil zit ‘m vooral in de prijs. Laminaat is dikwijls goedkoper dan hout en daarom wordt het vaak gebruikt in de babykamer. Dit type vloer is gemakkelijk schoon te maken, maar het is wel een beetje hard als je erop zou vallen. Al is het nog steeds niet zo hard als tegels. Laminaat is ook gevoelig voor water en vocht, met als gevolg dat het een beetje bol kan gaan staan. Bovendien is het gevoelig voor slijtage als er bijvoorbeeld speelgoed overheen wordt gesleept, al is dit wel afhankelijk van de kwaliteit laminaat. 

beste vloer voor de babykamer

4. Een gietvloer

Gietvloeren zijn ontzettend hip, ook in de babykamer. Een gietvloer is eigenlijk een kunststof vloer. Zoals de naam reeds verklapt, wordt een gietvloer gegoten. Hierdoor hebben gietvloeren een strakke uitstraling en passen ze perfect in een moderne babykamer. Het voordeel van gietvloeren is dat ze in tal van kleuren en stijlen verkrijgbaar zijn. Ook zijn ze onderhoudsvriendelijk en geluiddempend. Een nadeel van een gietvloer is dat deze vloer krasgevoelig is. Gietvloeren hebben ook een duurder prijskaartje, maar net als bij de houten vloeren wordt dat gecompenseerd door hun lange levensduur.

wat is de beste vloer voor de babykamer

5. Tegels

Tenslotte kan je tegels in de babykamer leggen. Het grootste voordeel van een tegelvloer is dat je er nauwelijks naar hoeft om te kijken. Tegels hebben vrijwel geen onderhoud nodig en dat is natuurlijk handig meegenomen voor kleine speelvogels. Daarnaast is er bijna geen risico op schade tijdens het ravotten en zijn vlekken vlot te verwijderen. Er is eigenlijk maar één nadeel: tegels zijn vrij hard en dat is niet zo prettig als je kindje erop valt.

geschikte vloer voor de babykamer

Zo, dit zijn vijf geschikte vloeren voor de babykamer. Ieder type vloer heeft voor- en nadelen. Aan jou om deze voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Succes!

Previous «
Next »