Tips om geld te besparen na de zwangerschap

  • Baby
  • augustus 2, 2018
  • Comments Off

Als je een kind hebt, weet je dat het hebben van een baby financieel vies tegen kan vallen. Alles wat een baby nodig heeft, kan bij elkaar namelijk best duur zijn. Het is daarom vaak erg fijn als je dan wat geld kunt besparen. Daarom hier een aantal tips om geld te besparen na de zwangerschap.

Koop tweedehands

Een baby heeft -zeker in het begin- heel veel dingen nodig. Een ledikant, doekjes, kleding enzovoort. Probeer zoveel mogelijk tweedehands te kopen, dit scheelt echt heel veel geld. Zeker als je kijkt naar bijvoorbeeld kleding. Natuurlijk is het leuk om lievige kleertjes te kopen voor jouw baby, maar laten we eerlijk zijn, in een maand is hij er toch weer uitgegroeid.

Houd aanbiedingen in de gaten

Flesvoeding, maaltijd hapjes en luiers kunnen ook een grote kostenpost zijn. Het is daarom verstandig om de aanbiedingen van drogisterijen en supermarkten in de gaten te houden. Maak er daarom een gewoonte van om iedere week even de folders door te kijken. Mocht ‘jouw merk’ luiers in de aanbieding zijn, dan kan je meteen een grote voorraad inslaan. Dit kan uiteindelijk tientallen euro’s besparen!

Besparen op de vaste lasten

Veel mensen denken dat zij niet kunnen besparen op hun vaste lasten, maar niks is minder waar. Vrijwel iedereen kan minder betalen. Energie vergelijken of de zorgverzekering nog eens goed onder de loep nemen kan op jaarbasis wel honderden euro’s schelen. Energie vergelijken is niet het leukste klusje om te doen, maar wel het klusje dat je uiteindelijk het meest op gaat leveren. Ook qua zorgverzekering kan je waarschijnlijk veel besparen. Nu je bevallen bent en een baby hebt, heb je waarschijnlijk een ander pakket nodig.

Kraamvisite instrueren

Wanneer mensen op kraamvisite komen, nemen zij uiteraard vaak een cadeautje mee voor de baby. De meeste mensen nemen dan een knuffel mee. Erg leuk natuurlijk, maar in plaats van opgescheept te zitten met dertig knuffels kan je ook iets praktisch vragen, zoals kleertjes. Dit zorgt er niet alleen voor dat je niet achterblijft met een hoop rotzooi, maar ook dat jij uiteindelijk geld bespaart omdat jij die kleertjes niet meer hoeft te kopen.      

Previous «
Next »