Zo slaapt je baby goed in de zomer

Zo slaapt je baby goed in de zomer

  • Baby
  • juli 26, 2021
  • Comments Off

Is jouw baby normaal gesproken een goede slaper en nu niet meer? Het is niet zo vreemd dat je baby in de zomer anders gaat slapen. Het is langer licht en er is meer lawaai van de buren die lekker aan het barbecueën zijn. Bovendien is de hoge temperatuur in de slaapkamer allesbehalve bevorderlijk voor je baby om in slaap te vallen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen waardoor je baby ook op warme zomerdagen snel naar dromenland gaat. Deze tips helpen je alvast een eind op weg!

Zo slaapt je baby goed in de zomer

1. De babykamer koel houden

De ideale temperatuur in de babykamer is zo’n 18 à 19 graden. Wanneer de zon de hele dag op de kamer staat, is het dikwijls veel warmer. Je kunt de warmte buiten houden door donkere, dikke gordijnen op te hangen en deze overdag dicht te houden. Ook een rolgordijn of zonnescherm aan de buitenkant van de woning kan de warmte tegenhouden. 

Kleed je baby ook niet te dik aan. Meestal is alleen een romper of hemdje voldoende. Slaapt je baby in een slaapzak? Gebruik dan een dunne, ongevoerde slaapzak. Maak de babykamer verder zo donker mogelijk. Als het nog licht is, voelt je kindje zich waarschijnlijk minder moe dan in een goed verduisterde kamer. In dit artikel kan je meer lezen over verduisterende raamdecoratie voor de babykamer!

2. Bedtijd baby in de zomer

Voor kinderen is een regelmatig slaappatroon ontzettend belangrijk. Breng je kindje daarom iedere avond ongeveer op hetzelfde tijdstip naar bed. Als de normale bedtijd van je kindje zeven uur is en je hem ineens om negen uur naar bed brengt, raakt het slaappatroon verstoord. De volgende zal hij ook later moe zijn. Je mag heus wel eens van dit patroon afwijken, bijvoorbeeld tijdens een vakantie of als jullie een feestje hebben. Maar probeer zoveel mogelijk de normale bedtijd van je baby aan te houden.

je baby in de zomer goed laten slapen

3. Avondeten baby

In de zomer beginnen veel mensen later aan het avondeten. Op zich is het geen probleem voor je kindje om wat later te eten, maar het is wel belangrijk dat er minstens een half uur zit tussen het avondeten en het naar bed gaan. Met een volle buik gaan slapen is niet prettig. Zorg dat het tijdstip van het avondeten goed past bij de bedtijd van je kindje. 

Ook een avondritueel helpt om je baby rustiger en tevredener te laten gaan slapen. Met een avondritueel maak je voor je kindje een overgang van de drukke dag naar de nacht waardoor hij gemakkelijker in slaap valt. Een avondritueel kan zijn: eten, spelen, in bad gaan, een verhaaltje voorlezen, knuffelen en slapen. Door dit iedere avond te herhalen, weet je kindje vanzelf wat er volgt en is de kans op een goede nachtrust een stuk groter!

Lees ook: Zo kom je veilig de zomer door met je baby

Previous «
Next »