strandjurkjes

Tips om je zelfvertrouwen een boost te geven

  • Baby
  • juli 30, 2021
  • Comments Off

Iedereen is wel eens onzeker, maar bij sommige mensen neemt het onzeker zijn de overhand. Dit is geen fijne manier van leven en daarom geven we je in dit artikel een aantal tips om je zelfvertrouwen een boost te geven. Zo maak jij je minder zorgen en ga jij binnenkort weer met een glimlach over straat. 

Stop met vergelijken

Met de komst van sociale media is het nog makkelijker geworden om jezelf continu te vergelijken. Men presenteert op sociale media de beste versie van zichzelf. Iedereen lijkt opeens gelukkig, succesvol en ontzettend knap, maar bedenk je dat dit niet de realiteit is. Stop met het vergelijken van jezelf met onrealistische beelden op sociale media, want hier word je alleen maar onzeker van. 

Stel haalbare doelen

Ben je vaak onzeker en teleurgesteld omdat je (nog) niet hebt bereikt wat je wilde? Waarschijnlijk heb je de lat voor jezelf te hoog gelegd. Stel nieuwe doelen die wél haalbaar zijn. Dit kunnen hele simpele doelen zijn, zoals het koken van een lekkere maaltijd of eens per week een rondje hardlopen. Maak desnoods een lijstje met doelen, zodat je ze ook echt kunt afstrepen wanneer ze voltooid zijn. 

Overigens kan het ook geen kwaad om je levensverwachtingen een beetje bij te stellen. Sommige mensen hebben het idee dat ze pas geslaagd zijn in het leven als ze een mooi huis, een goede baan en kinderen hebben. Als je zulke hoge verwachtingen hebt, kan je alleen maar onzeker worden als je niet aan deze verwachtingen kunt voldoen. 

Trakteer jezelf op een nieuwe outfit

Een nieuwe outfit kan je zelfvertrouwen echt een boost geven. Als jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt in een bepaald kledingstuk dan straal je dit uit. Koop eens een kledingitem van een duurder merk om jezelf echt even helemaal in het zonnetje te zetten.

Veel mensen zijn onzeker over hun lichaam en dragen daarom alleen nog maar wijde truien, maar dit is helemaal niet nodig. Kijk eens goed naar je lichaamsvorm en accenteer de delen waar je trots op bent. Is het lekker weer maar durf je niet in badkleding naar het strand? Strandjurkjes en luchtige overhemden met toffe prints zijn de oplossing! Zo voel jij je een stuk minder onzeker.

Previous «
Next »