Het beste constructiepeelgoed van 2023

Het beste constructiepeelgoed van 2023

  • Baby
  • juli 5, 2023
  • Comments Off

Beschouwd als klassiek speelgoed door experts, ouders en leraren, zorgt constructiespeelgoed voor veel vaardigheden bij kinderen. Van het verbeteren van de hersenontwikkeling tot het stimuleren van de taalontwikkeling, bouwstenen kunnen een kind helpen een scala aan ontwikkelingsvaardigheden te ontwikkelen. Bovendien zijn blokken een leuke activiteit om alleen of met vriendjes mee te spelen en bieden een belangrijk alternatief voor schermtijd. Bij het beoordelen van het beste constructiespeelgoed van 2023 hebben we zorgvuldig rekening gehouden met leeftijd, ontwerp, materiaal, veiligheid en kosten.

Door te bouwen met fysieke objecten, leren kinderen ruimtelijke vaardigheden zoals ‘boven’, ‘onder’ en ‘naast’. Ze zullen leren om problemen op te lossen en hoe dingen in elkaar passen. Als het gaat om het kiezen van de juiste blokken voor een kind, kan leeftijd de doorslaggevende factor zijn, maar je wilt ook dat ze duurzaam zijn zodat ze langer meegaan. Hieronder vind je het beste constructiespeelgoed van 2023.

De meeste kinderen spelen vanaf jonge leeftijd graag met traditioneel constructiespeelgoed en we hebben allemaal weleens een Lego-set of wat playmobil-speelgoed in onze speelgoeddoos gehad! Constructiespeelgoed begint kinderen aan te spreken, vanaf dat ze pas 12 maanden oud zijn, omdat ze het leuk vinden om dingen te stapelen en te zien wat ze kunnen ‘bouwen’. 

Welk constructiespeelgoed is geschikt voor jonge kinderen?

De fijne motoriek en hand-oog coördinatie verbeteren snel bij peuters en kleuters, en ze vinden het heerlijk om dingen te maken met klei en hout, plus in elkaar grijpende blokken zoals Lego en Duplo. Als je het beste constructiespeelgoed voor je peuter kiest, koop dan grotere sets die met weinig moeite in elkaar kunnen worden gezet. Kleintjes kunnen gefrustreerd raken door speelgoed dat bedoeld is voor een oudere leeftijdsgroep, dus zorg ervoor dat je constructiespeelgoed koopt dat voor de juiste leeftijd is.

Controleer de veiligheidslabels, aangezien sommige soorten speelgoed niet geschikt zijn voor kinderen jonger dan 36 maanden. Als het label zegt dat het niet geschikt is, negeer dit dan niet, aangezien het speelgoed bijvoorbeeld kleine onderdelen kan bevatten die een jong kind in zijn mond zou kunnen stoppen. Aangezien de meeste peuters niet het soort dingen kunnen maken dat een ouder kind kan met constructiespeelgoed, koop je liever blokken met een basisopstelling die al lijkt op een object zoals een auto of een huis, zodat je kind ook direct iets kan bouwen. Het beste constructiespeelgoed van 2023 helpt kleuters met hun coördinatie en vorm- en kleurherkenning, en ze zullen een echt gevoel van voldoening krijgen als ze er eindelijk in slagen iets te maken! 

Welke bouwsets van constructiespeelgoed zijn het beste voor oudere kinderen?

Er is een enorm aanbod aan geweldig constructiespeelgoed beschikbaar voor deze leeftijdsgroep. Er is speelgoed voor jongens en speelgoed voor meisjes en sets die beide aanspreken, dus er is vast iets dat je kind leuk zal vinden. Het meer geavanceerde constructiespeelgoed dat is ontworpen voor oudere kinderen, helpt niet alleen met motorische en coördinatievaardigheden, het helpt ook voort te bouwen op reeds actieve verbeeldingskracht en kan nieuwsgierige kinderen leren over energie, mechanica en zelfs elektronica. 

beste constructiepeelgoed van 2023

Oudere kinderen zullen het geweldig vinden om dingen te maken met kleine in elkaar grijpende onderdelen zoals Lego-sets en Playmobil-speelgoed. Alle bouwgereedschap sets die bestaan ​​uit moeren, bouten en gadgets zoals Meccano vallen meestal goed in de smaak. Hoewel Meccano-sets traditioneel gezien worden als speelgoed voor jongens, zijn meisjes er ook dol op! Je kunt ook constructiespeelgoed proberen dat is gemaakt met magneten, waarbij kinderen de onderdelen met elkaar verbinden om ingewikkelde ontwerpen te maken, zelfs speelgoedauto’s. Voor oudere kinderen is er meer constructiespeelgoed dat bijvoorbeeld motoren heeft om voertuigen te bouwen.

Het beste constructiepeelgoed van 2023:

Magna Tiles
Magna Tiles

De Magna Tiles 48-delige set met effen kleuren staat hoog op onze lijst omdat dit bekroonde speelgoed leuk is voor het hele gezin. Deze plastic platte tegels hebben een uniek ontwerp en zijn voorzien van magneten, zodat ze zowel in 2D- als in 3D-structuren kunnen worden gebruikt. Hoewel ze duur zijn, gaan ze lang mee, zijn ze stevig, behouden ze hun waarde en kunnen ze worden gecombineerd met tal van andere sets. Zowel ouders als kinderen zullen de aangepaste Magna-tegels met The Beatles, de Grinch en andere bekende iconen leuk vinden.

Blockaroo robot box
Blockaroo robot box

Deze super zachte bouwstenen van schuim zijn leuk voor jongere kinderen en hebben magneten aan de binnenkant, dus het is heel gemakkelijk om er fantastische constructies mee te bouwen. Door als magie in elkaar te klikken, zullen kinderen de multi-zintuiglijke ervaring waarderen als de blokken in elkaar klikken . Nog beter, het schuim is waterdicht, dus deze blokken kunnen samen met je kind in bad voor een extra leuke tijd in bad. Deze blokken zijn vaatwasmachinebestendig, schimmelbestendig en zeer duurzaam.

LEGO Classic Creatieve Grote Opbergdoos
LEGO Classic Creatieve Grote Opbergdoos

Welkom in de wereld van LEGO! Als je kinderen LEGO-nieuwsgierig zijn, is deze creatieve stenen doos een perfecte startset voor beginners of jongere kinderen. Met heel veel stenen die allemaal in de meegeleverde opbergdoos passen, bevat deze kleurrijke set onder andere bodemplaten, banden, ramen, deuren en tonnen kleurrijke stenen in alle soorten en maten. Het leuke van LEGO is dat het kinderen van alle leeftijden jarenlang bezig houdt. Deze set is een geweldige manier om de creativiteit te stimuleren zonder dat kinderen de blokken op een bepaalde manier hoeven te bouwen om te voldoen aan de instructies van de LEGO set. Natuurlijk zijn deze stenen allemaal compatibel met andere LEGO sets.

MEGA Bloks Grote bouwtas
MEGA Bloks Grote bouwtas

Perfect formaat voor kleine handjes, baby’s, peuters en jonge kinderen zullen genieten van het bouwen, stapelen en omverwerpen van hun eigen Mega Blok-creaties. Ouders vinden het geweldig dat deze extra grote blokken gemakkelijk in elkaar te zetten zijn, waardoor ze ideaal speelgoed zijn voor kinderen van 18 maanden oud voor het ontwikkelen van hand-oog coördinatie en motorische vaardigheden. De set wordt geleverd met een eigen opbergtas, wat zorgt voor leuk en eenvoudig opruimen. De extra grote blokken zijn veilig voor jonge kinderen; ze zijn gemaakt om te groot te zijn, zodat je er niet per ongeluk op stapt en ze passen niet in de mond van een kind.

Melissa & Doug Set met houten bouwblokken
Melissa & Doug Set met houten bouwblokken

Deze duurzame en veilige houten blokken zijn er in vier verschillende kleuren en negen vormen, dus er is genoeg variatie voor bouwen, stapelen en spelen. Hoewel ze van massief hout zijn gemaakt, zijn de blokken licht van gewicht, hebben ze afgeronde randen en zijn ze voorzien van een gladde geverfde afwerking die niet splintert. De set is verpakt in een kartonnen doos met een plastic handvat. De enige klacht onder gezinnen is dat hoewel ze wel passen, het karton misschien niet eeuwig stand houdt, dus een alternatief voor een betere opslag kan handig zijn.

Previous «
Next »