heb ik een huilbaby

Een huilbaby of een huilende baby? Lees hier wat het verschil is

  • Baby
  • maart 26, 2019
  • Comments Off

Het houdt niet op. Wat er ook gebeurd, de baby blijft huilen. Het maakt niet uit wat je doet, de baby lijkt ontroostbaar. Op een gegeven moment ben je ten einde raad. Je gaat je afvragen “heb ik een huilbaby?”. Op onder andere deze vraag en op de kenmerken van een huilbaby gaan we in dit artikel wat dieper in.

Kenmerken van een huilbaby

– De baby blijft huilen, langer dan 3 uur op een dag, 3 dagen in de week voor minimaal 3 weken aan een stuk.
– De baby krijst eigenlijk meer dan dat het huilt. Dit gekrijs is zeer luid, houdt dezelfde toon aan en blijft maar aanhouden. Niets lijkt te helpen om de baby te kalmeren. Dit is ook extra lastig, want hierdoor weet je niet of de baby moe is, hongerig is of misschien wel boos is.
– De baby schrikt erg snel en is heel prikkelbaar. Bij het minste en het geringste geluidje is het al raak; paniek en een huilende/krijsende baby.
– Het komt vaak voor dat ze met hun hoofdje tegen iets aan liggen. Dit komt waarschijnlijk omdat ze veel hoofdpijn hebben.

Wat gebeurt er van binnen?

Het kan natuurlijk zijn dat er lichamelijk echt iets niet goed zit. Het is daarom erg belangrijk dat je gelijk een bezoekje brengt aan je huisarts indien je baby maar niet ophoudt met huilen. Darmkrampjes, een onverwachte reactie op de voeding en veel spugen zijn dingen waar de meeste huilbaby’s mee kampen, maar voor hetzelfde geld heeft hij of zij last van een liesbreuk. Er is ook niets mis met jezelf door laten verwijzen naar specialisten. Het gaat immers om het welzijn van jouw wondertje!

Heb ik een huilbaby?

Als je baby symptomen vertoont die sterk lijken op wat hierboven beschreven staat, is de kans erg groot dat je een huilbaby hebt. Hierdoor is het verschil tussen een huilende baby en een huilbaby goed te constateren. Één ding is erg belangrijk: vergeet nooit dat dit niet jouw schuld is! Probeer bijvoorbeeld ook iets te regelen met betrekken tot de zorg van je baby, zodat niet alles op jouw schouders valt. Vraag je partner, familie en goede vrienden om, indien mogelijk, jou zoveel mogelijk te ondersteunen. Een huilbaby hebben is erg zwaar en heel erg vermoeiend, dus je kunt alle steun goed gebruiken!

Previous «
Next »