rustmomentjes met een baby

Middagdutjes met je baby, perfect voor jullie beide

  • Baby
  • december 6, 2019
  • Comments Off

Middagdutjes met je baby, perfect voor jullie beide

We hebben hier al eens eerder gesproken over tips voor de carrièrevrouw die moeder wordt. Naast werken is het natuurlijk ook belangrijk om te zorgen dat jij genoeg energie hebt, net als je nieuwe baby. Er zijn veel blogs voor vrouwen en jonge moeders die over dit onderwerp schrijven. Slaap inhalen met een baby is niet altijd makkelijk maar je kan zorgen voor rustmomentjes met een baby. Dit kan je doen door bijvoorbeeld middagdutjes met je baby.

Samen uitrusten en bonden

Als nieuwe moeder heb je heb vaak al lastig met de extra klusjes die je krijgt (naast al die schattige momentjes). Soms is het dus nodig om even want me-time te hebben, maar wat is nog beter? Beleef dit samen met je baby natuurlijk.
Net na de middag is hier het perfecte tijdstip voor. Lekker even rusten op het beste moment van de dag, je eten wat laten zakken en je baby ook even laten rusten. Door rustmomentjes met een baby te creëren vorm je er ook een hechtere band mee. Als het mogelijk is kan je partner ook meedoen, extra bonding tussen jullie ook (win-winsituatie ;)).

Voorbereiding op je job en tijdens je job

Voor je terug voltijd aan je job begint geniet je dan ook het liefst zoveel mogelijk van je baby. Door deze rustige momenten met je baby te delen benut je jullie tijd samen ten volle. Slaap inhalen met een baby zorgt er voor dat jullie beide beer uitgerust zijn. Door deze kleine momentjes voel je je zeker nog sterker verbonden met je baby. Op deze manier heb je ook wat rust in deze nieuwe periode.
Let er wel zeker op dat de baby niet kan verrollen of zich kan bezeren. Zorg er steeds voor dat er met jullie beiden niks kan gebeuren.
Natuurlijk kan je eens je weer je job herneemt kan je deze momentjes blijven integreren in je schema. Op deze manier ben je zoveel mogelijk bij je baby en kan je ondertussen ook wat genieten van je rust. Alvast veel plezier met die fijne momenten met je baby.

Previous «
Next »