Zo creëer je meer ruimte in een Kleine babykamer

Kleine babykamer? Zo creëer je meer ruimte

  • Baby
  • mei 4, 2022
  • Comments Off

Niet iedereen heeft de luxe van grote slaapkamers. Soms heb je kleine kamers waar je net de belangrijkste items in kwijt kunt. Dikwijls wordt zo’n kleine slaapkamer omgetoverd tot babykamer. Hoe kan je een kleine babykamer inrichten zodat ze toch wat ruimtelijker aanvoelt? Met deze tips creëer je meer ruimte in een kleine babykamer!

1. Kleine babykamer: maak keuzes

In een kleine kamer moet je keuzes maken. Wellicht is het onmogelijk om alle meubelen in de kamer te plaatsen die je in gedachten had. Denk eens goed na over welke meubels je nu écht nodig hebt. Misschien kan je de kledingkast wel in een andere ruimte kwijt. En misschien heb je geen twee stoelen nodig in de babykamer. Door sommige items achterwege te laten, creëer je meer ruimte in de babykamer.

2. Ga de hoogte in

Als het grondoppervlak klein is, moet je creatief zijn met de ruimte die je wél hebt. Ga de hoogte in en maak gebruik van de muren. Bovenaan de muur kan je extra planken bevestigen waar je spullen op kunt zetten. Ook de ruimte onder het bed kan nuttig zijn, net als de ruimte onder de kast. Je kunt ook gebruikmaken van een keukentrolley in de babykamer. Zo’n trolley is ontzettend handig om verzorgingsproducten en luiers in te bewaren.

Opberg Trolley op wielen met 4 niveaus
Opberg Trolley op wielen met 4 niveaus
Keukentrolley op wieltjes
Keukentrolley op wieltjes
Keukentrolley op wieltjes blauw
Keukentrolley op wieltjes blauw
Multifunctionelle trolley
Multifunctionelle trolley

3. Zorg voor licht

Licht laat een kleine ruimte groter lijken. Kies daarom voor lichte kleuren op de muren en ga voor een lichte vloer in de babykamer. Zorg ook voor voldoende daglicht en veel lichtpunten. Gordijnen in een lichte kleur en lichte meubels zijn ook een goed idee! Houd er wel rekening mee dat je de kamer voldoende kunt verduisteren wanneer je baby overdag moet slapen. 

4. Kies de juiste meubels

We zeiden het hierboven al: lichte meubels zijn onmisbaar als je meer ruimte in de babykamer wilt creëren. Verder kan je gebruikmaken van transparante meubels, ronde vormen of meubels die op pootjes staan. Deze meubels laten een kleine ruimte groter lijken. Alle kleine beetjes helpen!

5. Weg met prullaria

Zorg er tenslotte voor dat er niet te veel prullaria in de babykamer staat. Je kiest beter voor een aantal grote items, zoals een grote opbergmand of kist, dan teveel kleine dingen. Door veel kleine spullen lijkt een kamer al snel klein en rommelig, en dat wil je uiteraard voorkomen. Een beetje decoratie in de babykamer is zeker welkom, maar wees kritisch bij je keuze.

Kleine babykamer? Zo creëer je meer ruimte
Previous «
Next »