Een pretecho laten maken: begin van je kindje op beeld vastleggen

  • Baby
  • september 13, 2017
  • Comments Off

Je ongeboren kindje ontmoeten behoort tot de meest bijzondere en onvergetelijke momenten in het leven van kersverse vaders en moeders. Een pretecho laten maken is daarom zeer geliefd. Met een pretecho leg je het begin van je kleine kindje vast. Het schattige neusje, de tien kleine vingertjes en teentjes, de bolle wangen en de ieniemienie beentjes. Wat kun je als ouders trots zijn!

Wat is een pretecho precies?

Een pretecho laten maken doe je echt voor de lol. Zo’n opname heeft dus geen medische redenen. Er wordt niet bewust gezocht naar afwijkingen of naar erfelijke ziektes. Bij een pretecho kun je jouw kindje op beeld of op video vastleggen. Degene die de echo uitvoert, zal je precies vertellen wat je ziet. Nadat de pretecho is geweest, ontvang je foto’s of een dvd voor mee naar huis.

Pretecho laten maken: drie soorten echo’s

Een pretecho laten maken kan op drie verschillende manieren. Natuurlijk is het type echo ook van invloed op de prijs die je ervoor betaald. Je hebt de keuze uit de volgende soorten echo’s:

  • Een pretecho laten maken in 2D. Dit is een zwart-wit foto van je baby. Deze echo wordt het meest uitgevoerd, aangezien de termijnecho en de 20-wekenecho vaak in 2D wordt gedaan.
  • Een pretecho laten maken in 3D. Een 3D-echo is een realistische echo van je kind. Deze foto bevat diepte en ietwat kleur.
  • Een pretecho laten maken in 4D. Een 4D-echo is een echovideo in 3D. Je ziet je kindje bewegen op de video. Gapen, lachen en duimen zijn hierbij inbegrepen.

Wat voor echo je ook kiest, het moment dat je jouw ongeboren kindje ziet is altijd ontroerend. Een 2D-echo kost gemiddeld €30,- en een 3D-echo of een video kost ongeveer €60,-.

Het beste moment voor een pretecho

Wil je jouw kindje compleet op foto of op video krijgen? Dan moet je er niet al te lang mee wachten. Wanneer je te lang wacht, is je baby al te groot voor de foto. Het verstandigste is om de pretecho te laten maken vóór de 26e week.

Previous «
Next »