Een gips buik laten maken

  • Baby
  • september 14, 2017
  • Comments Off

Een speciale herinnering aan je mooie zwangere buik

Elke zwangerschap is heel bijzonder. Je bent trots op je bolle buik en je zou hier graag later een aandenken aan hebben. Een mooie manier hiervoor is een gips buik laten maken. De beste tijd hiervoor is als je tussen de 34 en 37 weken zwanger bent. Dan krijg je het mooiste resultaat.

Maar hoe wordt zo’n gipsbuik nou gemaakt? Allereerst wordt je buik ingesmeerd met vaseline of uierzalf, zodat het gips na het aanbrengen weer gemakkelijk los komt. Vervolgens wordt er gipsverband aangebracht op je buik. Dit duurt 10 a 20 minuten, terwijl je rechtop staat. Daarna is de gipsafdruk droog en kan hij gemakkelijk verwijderd worden. Het uitharden van het gips duurt vervolgens zo’n 24 tot 48 uur. Vervolgens wordt de binnenkant van de gipsbuik verstevigd en kan hij worden afgewerkt.

Er zijn vaak verschillende modellen gipsbuiken waaruit je kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld tijdens het gipsen je buik vasthouden, waardoor je handen ook worden meegegipst. Maar ook de aanstaande vader kan zijn hand op je buik leggen, waardoor de afdruk ook heel speciaal wordt. Daarnaast kun je kiezen of je schouders en bovenbenen ook onderdeel van de gipsafdruk moeten worden.

Je kunt kiezen voor een witte gipsbuik, maar het is ook mogelijk om het gips te versieren. Je kunt de gipsbuik laten moza├»eken of hem zelf beschilderen of laten beschilderen met elke gewenste afbeelding, maar ook versieren met glitters of omtoveren tot een “glow in the dark” behoort tot de mogelijkheden. Een satijnen lint om de gipsbuik aanbrengen of hem bedekken met stof is ook heel mooi.

Als de gipsbuik klaar is dan kun je hem laten voorzien van een ophangsysteem, waardoor je hem in de babykamer of op je eigen slaapkamer aan de muur kunt hangen, maar je kunt hem ook op een sokkel plaatsen. Soms wordt er van een buikafdruk ook een soort schaal gemaakt, een babybowl, die kan worden gebruikt tijdens de newborn fotoshoot. Je kunt je bijna niet voorstellen dat je kindje daarin paste tijdens je zwangerschap.

Je kunt een gips buik laten maken bij jou thuis, maar ook in een studio of tijdens een babyshower. Net wat je zelf het prettigste vindt.

Previous «
Next »