zwanger in de zomer

Zwanger in de zomer: lees hier een aantal overlevingstips

  • Baby
  • april 9, 2019
  • Comments Off

Het warme weer komt er langzamerhand weer aan. Een lekker zonnetje waardoor je lekker op zoek kan gaan naar een terras of bruin kan worden op het strand, maar wanneer je zwanger bent kan de warmte ook een vervelende bijkomstigheid zijn. In deze tekst gaan we kijken wat de warmte precies doet met je zwangerschap, maar ook naar een aantal tips wanneer je zwanger in de zomer bent.

Wat houdt warmte in tijdens de zwangerschap

Wanneer het erg warm buiten is, ben je meer aan het zweten dan op een dag met een minder warme temperatuur. Hierdoor scheid je meer vocht af. Als je op een extreem warme dag onvoldoende water drinkt, kan dit er dus voor zorgen dat je uitgedroogd raakt. Dit kan effect hebben op het ongeboren kind tijdens een zwangere zomer. Zo kunnen er aangeboren afwijkingen ontstaan en wanneer er sprake is van extreme uitdroging zelfs een miskraam. Met die reden gaan we naar de eerste tip voor overleef zwanger de zomer

1. Drink voldoende

Zorg ervoor dat er voldoende vocht in het lichaam zit. Dit doe je door voldoende te drinken. Probeer zo min mogelijk zoetigheid te drinken en vooral te denken aan water en/of thee. Wanneer je gewoon water saai vindt, kun je hier natuurlijk altijd wat ingrediënten aan toevoegen als citroen of komkommer. Het is normaliter al gevaarlijk om uit te drogen, maar natuurlijk helemaal wanneer je in verwachting bent.

2. Kleding

Pas ook je kleding aan op de temperatuur. Kiezen lichtere stoffen die meer lucht doorlaten in plaats van dikke of strakke stoffen. Op die manier zorg je ervoor dat je minder zweet en dus ook minder vocht kwijt raakt. Ook is dit een goeie reden om je mooie zwangere buik te kunnen showen.

3. Rustig aan doen

Ook stress is niet goed voor de kleine. Neem lekker je tijd en neem wat gas terug. Daarnaast zorgt haasten vaak voor meer zweten. Doe ’s middags lekker een dutje wanneer het op z’n heetst is en doe bijvoorbeeld meer in de avond. Ook is het handig om voorbereid de deur uit te gaan. Zorg dat er voldoende zonnebescherming in je tas zit en dat je af en toe even een pauze neemt wanneer je een wandeling maakt tijdens een zwangere zomer. Wanneer je lekker thuis blijft kun je altijd kiezen voor een lekker koud voetenbadje zodat je goed kan afkoelen wanneer je het alsnog warm krijgt.

Tot slot

Al met al zijn er dus genoeg kleine dingen die je kan doen wanneer je zwanger in de zomer bent. Het belangrijkste blijft rustig aan doen en overleef zwanger de zomer

Previous «
Next »