wanneer de eerste echo bij zwangerschap

Ik ben zwanger en nu?

  • Baby
  • oktober 17, 2019
  • Comments Off

Je hebt onlangs het heugelijke nieuws gekregen dat je zwanger bent. Je kan het misschien nog steeds niet geloven. Je hebt het al zo vaak aan jezelf herhaald: “Ik ben zwanger”. Dan komt het besef: je bent dolgelukkig en schreeuwt het van de daken. Maar na een tijdje begin je na te denken over alles wat je nog in orde moet brengen. Hoe meer je erover na begint te denken, hoe meer de paniek toeslaat. Zo denk je bij jezelf: “Zwanger en nu?” Gelukkig vind je hier een aantal tips die je zullen helpen om minder te stressen tijdens de zwangerschap, zodat je meer kunt genieten en zodat je weet wat je te doen staat!

wat mag je allemaal niet eten wanneer je zwanger bent

Informeren, informeren, informeren!

Als je zwanger bent is het ontzettend belangrijk om jezelf te informeren. Ga opzoek op het internet. Noteer al de vragen die in je hoofd blijven spoken en zoek een antwoord. Zoek op google, op blogs, in tijdschriften, in filmpjes of boeken. Er is zijn zoveel mogelijkheden! Kijk vooral ook eens bij jou in de buurt. Je kent vast wel enkele kennissen, vrienden of familieleden die ook zwanger zijn geweest. Advies van iemand die het ook ervaren heeft is toch net iets anders dan de informatie die je in boeken vindt. En wie weet, misschien hebben zij nog handige boeken of liggen die je kunnen helpen in je zoektocht naar antwoorden.

Je levensstijl aanpassen

Zwanger en nu? Wat mag je allemaal niet eten wanneer je zwanger bent? Welke voedingsmiddelen worden aangeraden? Dit zijn voorbeelden van de 10000 vragen die waarschijnlijk momenteel in je hoofd rondspoken. Je weet waarschijnlijk wel al dat zwangerschap heel wat veranderingen met zich mee zal brengen. Als je rookt kan je best stoppen, want de rook kan schadelijk zijn voor de foetus. Ook drinken is niet gezond. Deze zaken zijn algemeen gekend, maar hoe zit het met de voedingsmiddelen?

8 weken echo

Allereerst is het tijdens de zwangerschap belangrijk dat je veel belang hecht aan hygiëne. Veel groenten en fruit eten is belangrijk, maar zorg er telkens voor dat ze goed gewassen worden. Vermijd daarnaast te veel suiker, vet en zout dat is sowieso al niet gezond voor jou dus ook zeker niet voor de baby. Eet ook niets rauw: geen melk, geen kaas, geen vlees, geen vis, geen voeding waarin rauwe eieren of zachtgekookte eieren zijn verwerkt. Vitaminnen zijn heel belangrijk tijdens de zwangerschap, eet daarom veel vezels, fruit en groenten. Ook wordt foliumzuursupplement tot aan 3 maand aangeraden. IJzer kan bij een tekort en ook multivitaminensupplementen mogen als het nodig is.

De dokter is je beste vriend

Doktersbezoeken zijn erg belangrijk tijdens de zwangerschap. Aarzel tijdens je zwangerschap dus zeker niet om naar de dokter te gaan als je denkt dat er iets mis is. Het is beter om voor niets naar de dokter te gaan, dan te laat te zijn! Je dokter geeft gepast advies tijdens de prenatale consultaties en de echografieën. Je vraagt je misschien af: “Wanneer de eerste echo bij zwangerschap?”

zwanger en nu

8 weken echo, de eerste echo vindt namelijk plaats tussen de 8 en 12 weken. Op een 8 weken echo zal je nog niet heel veel kunnen zien, hier wordt voornamelijk de duur van je zwangerschap bepaald. Tussen de 18e en 20ste week wordt bepaald of het kindje gezond zich gezond ontwikkeld. Ook daarna kunnen er nog echografieën gepland worden.

Previous «
Next »