De populairste babynamen van het moment

  • Baby
  • mei 10, 2019
  • Comments Off

Vroeger stopte men aanzienlijk minder tijd in het kiezen van een babynaam. De meeste namen lagen al voor de hand. Een kind werd namelijk vaak vernoemd naar een vader, moeder, opa of oma. Ook werd er niet zo heel snel afgeweken van de norm.
Gelukkig is dat tegenwoordig anders. Er zijn immers zoveel leuke babynamen om uit te kiezen en dat maakt een babynaam kiezen tot een bezigheid die niet alleen tijd, maar ook plezier en heel veel voorpret in beslag neemt.

Populaire babynamen

Populaire babynamen zijn natuurlijk niet nieuw. Elke tijd heeft zo zijn namen die het aan populariteit winnen. In 2018 bijvoorbeeld stonden Julia en Lucas op nummer één. Gaan we terug naar de jaren tachtig dan kwam je toch al heel snel die tweede, of derde Jeroen in je omgeving tegen. Om over Linda maar te zwijgen.

De laatste jaren zie je dat vooral korte babynamen het aan populariteit winnen. Vreemd is dat niet, want het ligt erg lekker in de mond.

Babynamen betekenis

Recent is Archie Harrison geboren. Dé baby van Meghan Markle en Prins Harry. De naam waar menige Brit een gokje op gewaagd heeft. Het is uiteindelijk Archie Harrison geworden. 
Archie betekent ‘dapper’ en ‘oprecht’. 
Harrison zou je kunnen zien als Harry’s son (Harry’s zoon). Het is niet helemaal duidelijk waarom er voor Archie gekozen is. Wel is duidelijk dat ze ermee afwijken van de traditie en dat de betekenis er eentje is waar je je als kind niet voor hoeft te schamen. 

Een betekenis achter een babynaam is er eigenlijk altijd wel en je kan ervoor kiezen om de babynaam om de betekenis te kiezen. 
Hoe je het ook wendt of keert. Een babynaam kiezen is leuk en net als je denkt dat je de naam hebt, dan duikt er toch altijd wel weer eentje op die beter lijkt te passen of gewoon mooier is. 

Leuke babynamen doen het altijd goed

Ben je zwanger en zit je in de babynaam-kies-fase. Kies dan doordacht. Spreek de naam met achternaam uit en ben je ervan bewust dat jouw kind die naam ook echt gaat dragen. En of je nu voor de meest populaire babynamen van nu gaat, zoals bijvoorbeeld:

Meisjesnamen:
* Julia
* Emma
* Sofie
* Tess

Jongensnamen
* Lucas
* Finn
* Sem
* Noah

Er is altijd een eigen originele draai aan te geven. Dat recht is er in Nederland. Uiteraard tot op zekere hoogte, maar het zal je verbazen hoeveel vrijheid er eigenlijk is als het over namen gaat. 

Previous «
Next »