verlichting voor een babykamer

Hoe kies je de juiste verlichting voor een babykamer?

  • Baby
  • april 25, 2019
  • Comments Off

Het lijkt simpel om goede verlichting voor een babykamer uit te zoeken. Toch blijkt het in de praktijk net zo moeilijk als de andere verlichting voor in het huis. In deze blog lees je precies waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste verlichting voor een babykamer!

Wat voor soort lamp?

Een hanglamp is voor een babykamer één van de betere opties. Dit komt omdat een hanglamp altijd op een bepaalde hoogte hangt, waardoor baby’s en kinderen er niet mee in aanraking kunnen komen. Daarnaast verlicht een gecentreerde hanglamp de hele kamer, waardoor het licht optimaal gebruikt wordt. Kies je toch liever voor een ander soort lamp? Dan zijn inbouwspots, een figuurlamp en de wandlamp ook zeer goede alternatieven!

De lampenkap

In een babykamer is het natuurlijk belangrijk dat de verlichting er speels uitziet. Zo kun je met de lampenkap een bepaalde stijl aanbrengen. Voor een jongen zou je bijvoorbeeld een lampenkap in de vorm van een voetbal, motor of auto kunnen gebruiken.

De sfeer van de verlichting

Het is belangrijk om te weten dat de verlichting als eerste opvalt in een babykamer. Dit betekent dat een goede lamp essentieel is voor de sfeer in de kamer. Zorg daarom ook dat de lamp past in de sfeer van de gehele kamer. Op deze manier komt de kamer nog meer tot zijn recht. Een blauwe kamer met een roze lamp is bijvoorbeeld een slechte optie, waardoor de sfeer van de kamer niet versterkt wordt.

Combinaties maken

De sfeer van de kamer is enorm belangrijk. Hierbij wil je ervoor zorgen dat de verlichting aansluit op de rest van de kamer. Een goede tip om dit te bewerkstelligen is om combinaties te maken tussen de verlichting en andere elementen in de kamer. Dat kan door kleur te combineren, maar ook de spullen die in de kamer staan of de muurschilderingen zijn goede elementen om te combineren met de verlichting. Op deze manier versterk je met de verlichting de sfeer die in de kamer aanwezig is.

Hoe lang moet de verlichting meegaan?

Het is belangrijk om verder te kijken dan alleen het heden. Een baby groeit altijd enorm snel, waardoor je rekening moet houden dat de verlichting ook geschikt moet zijn voor de toekomst. Een peuter heeft misschien weer hele andere wensen dan dat jij van te voren had kunnen denken. Zorg daarom dat je al meteen nadenkt over hoe lang je wilt dat de verlichting meegaat. Ben je van plan om de verlichting langdurig te houden, zorg dan dat het ook past bij een peuter. Is het voor korte duur, dan kun je de keuze aanpassen op de korte termijn. Dit maakt de keuze wel vaak een stuk makkelijker.

Previous «
Next »