Babydoekjes gebruiken

Babydoekjes gebruiken: 10 verrassende manieren

  • Vanessa
  • juni 9, 2021
  • Comments Off

Babydoekjes of billendoekjes zijn onmisbaar om de billetjes, handjes en het gezichtje van je baby of peuter schoon te maken. Maar zelfs als je de baby- of peutertijd lang voorbij bent, kan je nog vochtige babydoekjes gebruiken. In dit artikel zetten we tien verrassende manieren op een rijtje waarvoor je babydoekjes kunt gebruiken. Allemaal dingen die je waarschijnlijk niet zo snel verwacht, maar die wel enorm handig zijn. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Babydoekjes gebruiken

1. (Haar)verf verwijderen met babydoekjes

Verf je zelf je haar? Dan ken je het waarschijnlijk wel: je hebt je haar geverfd en er zit ook verf in je nek of op je oren. De oplossing: babydoekjes! Hiermee haal je de verfplekken in een paar bewegingen weg. Heb je een dagje geklust en zitten je handen vol verfplekken? Ook die krijg je gemakkelijk weg door je handen schoon te vegen met billendoekjes.

2. Snel de toiletbril reinigen

Thuis zorg je er natuurlijk voor dat die toiletbril altijd schoon is, maar onderweg naar het toilet gaan is dikwijls iets anders. Door billendoekjes in je tas te stoppen, ben je zeker dat je op een schone toiletbril gaat zitten. Handig voor je kinderen, maar ook voor jezelf!

3. De babystoel schoonmaken

Heb je een kindje in huis dat het liefst zelf eet? Dan is de babystoel na de maaltijd wel eens een slagveld. Gelukkig zijn er dan de billendoekjes. Met een paar snelle vegen is alles weer fris en schoon. Je kunt deze tip ook perfect toepassen bij een wat grotere kinderstoel.

4. Witte sneakers schoonmaken

Vind jij witte sneakers ook zo mooi? Helaas worden deze schoenen ook snel vuil. Wanneer je op het punt staat om te vertrekken en ziet dat je sneakers niet helemaal schoon zijn, hoef je er alleen maar een paar babydoekjes bij te pakken. Met deze doekjes haal je makkelijk en snel het meeste vuil en stof weg.

5. Vinger- en handafdrukken op spiegel verwijderen

Als je (klein)kinderen in huis hebt, zal je het vast wel herkennen: de afdrukken van kleine, vettige handjes op het raam of op de spiegel. Als je geen zin hebt om telkens je poetsgerief boven te halen, maar toch het vuil wilt verwijderen, kan je billendoekjes gebruiken.

babydoekjes

6. Allerlei schermen schoonmaken

Je tablet met touchscreen, je smartphone, televisie… Erger jij je ook zo aan al die vettige vingers op de schermen? Geen zorgen, met een vochtig billendoekje zijn ze binnen no time weer schoon. Hetzelfde geldt trouwens voor je toetsenbord. Even snel met een babydoekje erover en klaar!

7. Snel speelgoed schoonmaken

Af en toe heeft het speelgoed van je kinderen een flinke schoonmaakbeurt nodig en dan komen die babydoekjes goed van pas. Ook handig om te weten: deze vochtige doekjes zijn ook heel erg praktisch om rubberen stempels weer schoon te krijgen. Zo hoef je niet meteen een nieuwe stempelset te kopen!

8. Glitters wegvegen

Veel kinderen vinden het ontzettend leuk om met glitters te knutselen, maar we kunnen ons voorstellen dat jij daar als ouder minder blij mee bent. Na het knutseluurtje vind je de glitters echt overal. Maar geen paniek, met vochtige billendoekjes veeg je ze zo weg!

9. Krijtbord of whiteboard schoonvegen

Je leest het goed: je hebt geen bordvegers of speciale sprays nodig om het krijt van je schoolbord of stift van je whiteboard te krijgen. Je hoeft alleen maar eens flink te vegen met een babydoekje! 

babydoekje

10. Stof van planten vegen

Hou je van planten in huis? Dan is het belangrijk dat deze stofvrij zijn, wil je er zo lang mogelijk van kunnen genieten. Onze tip is om veel billendoekjes in te slaan. Met deze doekjes kan je namelijk makkelijk en snel stof van je planten vegen.

Je leest het: die billendoekjes komen goed van pas in huis. Hieronder kan je alvast een handig voorraadje inslaan! Een bijkomend voordeel van billendoekjes is dat ze echt ontzettend lang houdbaar zijn. Als je de verpakking telkens goed sluit, dan blijven de doekjes heel lang vochtig! 

Previous «
Next »