Wat is de beste zonnecrème voor baby

Wat is de beste zonnecrème voor baby?

  • Baby
  • april 25, 2022
  • Comments Off

Ga je met je baby wandelen en schijnt de zon? Dan is het belangrijk dat je je kleintje beschermt tegen de schadelijke uv-stralen van de zon. Dit doe je door je baby in te smeren met een zonnecrème. Hieronder lees je wat de beste zonnecrème voor je baby is en waar je moet op letten bij het insmeren. Zo kunnen jullie samen zorgeloos genieten van het prachtige weer!

Waarom baby insmeren met zonnecrème?

De huid van je baby is een stuk gevoeliger dan je eigen huid. Zeker tijdens het eerste levensjaar van je baby is zijn huid nog heel dun en kwetsbaar. Daarom is het aangeraden om baby’s tot één jaar volledig uit de zon te houden. Maar ook als je kleintje in de schaduw ligt, is het belangrijk om hem goed in te smeren met zonnecrème. Er komen namelijk ook uv-stralen in de schaduw waardoor de huid van je baby kan verbranden. Naast het smeren van zonnebrandcrème is het ook belangrijk om de huid van je kleintje te beschermen met een zonnehoedje en speciale uv-kleding.

Wat is de beste zonnecrème voor baby?

Welke zonnecrème is het beste voor baby’s? Kan je bijvoorbeeld je eigen zonnebrandcrème gebruiken of heb je er speciaal eentje voor baby’s nodig? Om een gepast antwoord op deze vragen te geven, is het handig om eerst wat meer te weten over zonnecrèmes.

In zonnebrandcrèmes zitten verschillende filters verwerkt: minerale en chemische filters. Minerale filters leggen een soort laagje op de huid dat de uv-stralen weerkaatst en zo de huid beschermt. Chemische filters trekken in de huid en absorberen daar de uv-stralen. In zonneproducten worden voornamelijk chemische filters gebruikt, maar deze zijn niet per se beter dan minerale filters. 

Wat wél handig is om te weten, is dat chemische filters de huid sneller kunnen irriteren dan minerale filters. Hierdoor kan de huid van je baby rood kleuren. Daarom wordt voor baby’s dikwijls een babyzonnecrème op basis van minerale filters gebruikt, zeker als ze een gevoelige huid hebben.

Heeft je kleintje een gevoelige huid en heeft hij snel last van eczeem of andere huidirritaties? Dan kan je het beste een zonnebrandcrème met minerale filters gebruiken. Hierbij is het belangrijk dat er geen alcohol of parfum in de crème zit. Deze stoffen kunnen de huid van je baby ook irriteren.

de beste zonnecrème voor baby

Welke zonnecrème factor voor baby’s?

Zonnecrèmefactors herken je aan het getal dat achter SPF (Sun Protection Factor) op de verpakking van de zonnecrème staat. Voor baby’s gebruik je minstens factor 30, maar factor 50 is nog beter! Een lagere factor dan 30 beschermt de dunne en kwetsbare babyhuid onvoldoende. Belangrijk om te weten is dat geen enkele factor je kleintje 100% beschermt tegen de zon. Het is sowieso verstandig om je kleintje niet te lang bloot te stellen aan de felle zon. Dit geldt overigens ook voor jezelf!

Hoe vaak baby insmeren met zonnebrand?

Voor de beste bescherming tegen uv-stralen smeer je je kleintje het beste een halfuur voor het zonnen rijkelijk in. Als je van plan bent om lang buiten te blijven, moet je om de twee uur opnieuw smeren. Op die manier zorg je ervoor dat de babyhuid de hele dag door goed beschermd is.

Hoeveel zonnecrème gebruiken voor baby’s?

Om de babyhuid zo goed mogelijk te beschermen tegen de uv-stralen van de zon, is het belangrijk om hem rijkelijk in te smeren. Per smeerbeurt moet je minstens zeven theelepels crème gebruiken. Eén theelepel voor het gezichtje en de hals, twee theelepels voor de armen en schouders, twee theelepels voor de borst, buik en rug, en 2 theelepels voor de benen en voeten.

Let erop dat je de crème dik insmeert en je geen plekjes vergeet. Op en achter de oren en de voeten, zijn plekken die dikwijls worden vergeten. 

Naïf Natuurlijke Zonnebrandcrème factor 50
Naïf Natuurlijke Zonnebrandcrème factor 50
Nivea - Zonnebrand - Sun baby lotion
Nivea – Zonnebrand – Sun baby lotion
Zwitsal Voor En Na 't Zonnetje Zonnebeschermingsset
Zwitsal Voor En Na ’t Zonnetje Zonnebeschermingsset

Je leest het: als je met je baby naar buiten gaat, is het belangrijk om hem goed in te smeren. Zo bescherm je de dunne en kwetsbare babyhuid tegen de zon. Het beste is om baby’s het eerste levensjaar helemaal uit de zon te houden, maar ook in de schaduw kan je kleintje verbranden. Het is daarom ook belangrijk om je kindje dan goed in te smeren. 

Smeer je kleintje rijkelijk in en herhaal dit iedere twee uur. Er zijn speciale zonnecrèmes voor baby’s te koop, maar het is vooral belangrijk dat de zonneproducten de babyhuid niet irriteren. Let er op dat er geen alcohol of parfum in zit en dat er gebruik wordt gemaakt van minerale filters. 

Ook met deze tips kom je veilig de zomer door met je baby!

Previous «
Next »