Zwangerschapsyoga oefeningen

Waarom elke aanstaande moeder zwangerschapsyoga oefeningen zou moeten overwegen

  • Baby
  • september 20, 2019
  • Comments Off

Zwangerschap, een heerlijke tijd! Maar met zwanger zijn komen ook heel wat opofferingen. Je krijgt zwangerschapskwaaltjes, je moet heel wat voeding en gewoontes links laten liggen en je hebt nauwelijks nog tijd om met iets anders bezig te zijn. Je levensstijl zal grote veranderingen ondergaan en ook je sporten zal je moeten opgeven. Of toch niet?

bewegen tijdens zwangerschap

Sporten tijdens zwangerschap

Hoewel je op de eerste instantie misschien zou denken dat bewegen tijdens zwangerschap gevaarlijk is, is dit zeker niet waar! Blijven bewegen tijdens zwangerschap is erg belangrijk, zelfs sporten tijdens zwangerschap is oké. Het is normaal dat je ergens angst hebt om te veel inspanning te leveren, omdat je een levend wezentje in je draagt en je wilt er alles aan doen om het te beschermen. Toch kan bewegen helemaal geen kwaad. Je moet natuurlijk ook niet overdrijven en elke dag intensieve powertraining gaan uitvoeren, maar er zijn een aantal sporten die helemaal geen kwaad kunnen tijdens de zwangerschap en bepaalde sporten en oefeningen die zelfs goed zijn voor jou en je baby: zwangerschapsyoga oefeningen zijn daar een voorbeeld van!

Waarom en wanneer beginnen met zwangerschapsyoga

Je vraagt jezelf misschien af hoe je het best kan bepalen wanneer beginnen met zwangerschapsyoga. Er is niet per se een vaste regel voor, maar je hebt het meeste baat van de oefening vanaf je 3e tot en met 5e maand van de zwangerschap. De bedoeling van zwangerschapsyoga is om je bekken te versterken, je houding te versterken, weeën te leren opvangen en te leren om te ontspannen tijdens deze weeën en dit aan de hand van bepaalde technieken. Zwangerschapsyoga kan dus een echte hulp zijn tijdens je zwangerschap en de bevalling! Zwangerschapsyoga werkt bovendien ontspannend en dat is goed voor jou én de baby!

Zwangerschapsyoga met partner

Een bijkomen voordeel bij zwangerschapsyoga is de quality time die je kan spenderen met je partner. Je kan namelijk samen met je partner zwangerschapsyoga volgen. Zwangerschapsyoga delen met je partner zorgt voor een grotere betrokkenheid van de partner bij de zwangerschap en is ook goed voor jou, want zo heb je altijd een yogamaatje waardoor jij je meer op je gemak zal voelen.

Previous «
Next »