hier moet je op letten als je gaat babysitten

Waar moet je op letten als je gaat babysitten?

  • Baby
  • december 12, 2022
  • Comments Off

Babysitten is vrijwel het beste baantje wat je kunt hebben als student. Je hoeft niet veel te doen, het is makkelijk en er staat dikwijls een mooi uurloon tegenover. De kans dat jij ook wilt babysitten is groot, aangezien je nu dit artikel aan het lezen bent. Dat komt goed uit want hieronder lees je waar je moet op letten als je gaat babysitten.

1. Babysitten in de buurt

Vooraleer je kunt gaan babysitten is het natuurlijk belangrijk dat je iemand vindt waar je aan de slag kunt. Een ouderwetse, maar uitstekende manier om met mensen in contact te komen is door een briefje in de brievenbus te steken. Doe dit in jouw straat of wijk, want er zullen waarschijnlijk wel mensen wonen die kinderen hebben. Ze zullen blij zijn met een babysit die de last eens over kan nemen. En het feit dat je dicht in de buurt woont, is alleen maar een pluspunt.

2. Stel de ouders gerust

Wanneer je voor het eerst ergens komt om te babysitten, is het wel zo beleefd om je even goed voor te stellen. Ouders willen hun kinderen namelijk met een gerust hart kunnen achterlaten zonder dat ze zich continu zorgen moeten maken. Wissel telefoonnummers uit en zeg dat je hen zal bellen mocht er iets mis zijn. Dit is waarschijnlijk niet nodig maar je stelt de ouders er wel gerust mee. Informeer ook of er nog dingen zijn die je moet weten, bijvoorbeeld of een van de kinderen medicijnen moet innemen voor het slapengaan. Een goede voorbereiding is het halve werk!

3. Richt je aandacht op de kinderen

Babysitten doe je alleen. Het is immers niet de bedoeling dat je allerlei vrienden gaat uitnodigen terwijl je aan het werk bent. De ouders vertrouwen jou dus maak hier geen misbruik van. Houd de kinderen goed in de gaten en kijk of ze wel op tijd gaan douchen en naar bed gaan. Bij baby’s en peuters krijg je dikwijls een babyfoon waarmee je hen altijd in het oog kunt houden. Dit is wel zo handig! 

Waar moet je op letten als je gaat babysitten

4. Speel met de kinderen

Kinderen vinden het ontzettend leuk om samen te spelen. Babysit worden betekent niet dat je de hele avond lui op de bank kunt zitten met je telefoon in de hand. De kinderen zullen hier vervelend gedrag door vertonen omdat ze je aandacht willen opeisen. Bovendien is de kans groot dat ze hierdoor langer zullen op blijven, wat hun slaapkwaliteit niet ten goede komt. Speel dus gezellig mee! Zo creëer je een mooie band met de kinderen én worden ze sneller moe om te gaan slapen. Wanneer zij na het spelen en stoeien als een blok in slaap vallen, kan jij alsnog naar een leuke serie kijken op de bank. Succes!

Previous «
Next »