voedingskussen

Ultiem ontspannen met een zwangerschapskussen

  • Baby
  • april 20, 2021
  • Comments Off

Wanneer je in verwachting bent van je kindje of net bevallen dan is een zwangerschapskussen een hulpmiddel waar je eigenlijk niet buiten kunt. Zeker in de laatste periode van de zwangerschap geeft het steun en helpt het ontspannen waardoor je makkelijker slaapt en na de bevalling kan het je helpen bij het voeden van jouw kindje naast de steun die je er zelf van krijgt. De namen voedingskussen en zwangerschapskussen worden wel eens door elkaar gehaald. 

Wat doet een zwangerschapskussen nu precies?

Een zwangerschapskussen zorgt voor ondersteuning. Doordat de buik dikker wordt hebben de rugwervels en spieren het zwaar te verduren. Een beetje hulp is dan fijn. Door het zwangerschapskussen kun je delen van het lichaam ondersteunen op die plek waar jij het nodig hebt. Je kunt er met de rug tegenaan liggen waardoor je de rugspieren ontspant, je kunt het tegen de zijkant aan leggen waar je op ligt zodat je buik steun krijgt of tussen de benen waardoor die meer ontspannen rusten. Daardoor slaap je beter en ben je overdag meer uitgerust.

De aard van de vulling bepaalt hoeveel steun je krijgt. Je hebt de keus uit zachte, half zachte en wat steviger vullingen die je overigens gewoon bij kunt vullen. De overtrekken van de voedingskussens zijn natuurlijk wasbaar. Ze zijn gemaakt van natuurlijk katoen en te wassen op veertig of zestig graden. De hoezen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en designs zodat je ook kunt wisselen als je dat leuk vindt.

Zwangerschapskussen of voedingskussens na de geboorte

Na de geboorte van je kindje is een zwangerschapskussen eigenlijk net zo belangrijk. Ook nu helpen ze je bij het liggen of zitten aan meer ondersteuning waar je zeker in die beginperiode na de bevalling behoefte aan hebt. Je krijgt steun voor je rug zodat die meer kan ontspannen. Doordat een zwangerschapskussen of een kleiner voedingskussen door de vorm tegelijkertijd ook op de schoot gelegd kunnen worden, komt je kindje een stuk hoger te liggen. Het kindje ligt zacht, kan niet wegrollen en omdat het hoger ligt hoef jij je minder in te spannen bij het voeden. Je hebt dus steun aan de achterkant voor je houding en ook aan de voorkant op schoot extra hulp van voedingskussens. Wordt je kindje wat ouder en kan het zitten dan vormt een voedingskussen een heel handig nestje om in te zitten met zachte steun aan alle kanten zonder risico om te vallen. Bij het U-vorm kussen kun je jouw kindje zelf in het kussen leggen waardoor het volledig omsloten is door zachte veiligheid.

Zwangerschapskussen in allerlei vormen

Omdat iedereen iets anders nodig heeft zijn er zwangerschapskussens in verschillende vormen. Wil je alleen een ondersteuning voor je buik dan is daar een perfect gevormd kussen voor. Lig je liever wat meer omsloten door je zwangerschapskussen dan is er een U-vorm waarbij je steun aan alle kanten hebt en waar je een been overheen kunt leggen. De hoekvorm heeft een verdikking in het midden en kun je leggen zoals je dat zelf wilt. Een zwangerschapskussen vormt een natuurlijk, zacht en comfortabel hulpje precies op het moment waarop jij dit het hardst nodig hebt.

Previous «
Next »