Voorbereiden op een bevalling

  • Baby
  • april 13, 2017
  • Comments Off

Je ontkomt er niet aan. Bij een zwangerschap hoort een bevalling. De ene ziet daar verschrikkelijk tegenop, terwijl de ander het over zich heen laat komen. Toch is het wel wijs om vooraf over de bevalling na te denken en dan vooral over een eventuele zwangerschapcursus, een thuisbevalling of misschien wel een bevalling in een kraamhotel.

Je doet dat het beste zo vroeg mogelijk in de zwangerschap. Op die manier heb je de tijd om het te regelen en alle voor- en nadelen tegen elkaar op te wegen.

Zwangerschapcursus voor de bevalling

Een zwangerschapscursus draagt bij aan je fysieke, maar ook mentale conditie. Iets wat je kan helpen bij de bevalling. Daarnaast krijg je tijdens de cursus vele tips en leer je andere zwangeren kennen. De ervaring leert dat hier hele mooie vriendschappen uit kunnen ontstaan. Sowieso mag je stellen dat het bewust met je zwangere lichaam bezig zijn al bijdraagt aan de band met je kindje en je herstel na de zwangerschap.

Thuisbevalling of kraamhotel?

Wil je thuis bevallen of toch liever in een kraamhotel? De mogelijkheden zijn er.
Als je thuis wilt bevallen dan zal je maatregelen moeten treffen. Zo is het van belang dat je alle spullen in huis hebt die nodig zijn voor de bevalling. Kies je voor een kraamhotel, omdat je thuis bijvoorbeeld in een verbouwing zit of er andere reden zijn waarom je de rust niet kan krijgen die je na de bevalling nodig hebt, dan biedt een kraamhotel de mogelijkheid er te bevallen of er net na de bevalling heen te komen.
De bevalling in een kraamhotel kan door je eigen verloskundige gedaan worden en zal aanvoelen zoals thuis.

De kraamperiode

Als je thuis bevalt en thuis kraamzorg wilt ontvangen dan kun je kiezen uit welke zorg je krijgen wilt gedurende kraamperiode. Je kan de kraamzorg ook in een kraamhotel afnemen. Dit is net zo huiselijk als bij jezelf thuis, maar er is net iets meer rust en luxe. Zo kan je er voor kiezen om de zorg ’s nachts uit handen te geven, waardoor jij de nachtrust kan pakken die zo broodnodig is. De regie heb je zelf in handen.

Next »