Plant mag niet ontbreken op babykamer

  • Baby
  • augustus 24, 2018
  • Comments Off

Inrichting babykamer

Als aanstaande moeder ben je maar wat druk met het inrichten van de babykamer. In deze fase is het heerlijk om je onder te dompelen in allerlei babyproducten. Keuzes maken: waar zet je het wiegje neer, waar de commode en waar de kledingkast. Manlief heb je aan het verven en behangen gezet, het geluk lacht jullie toe. Maar waar bijna niemand aan denkt zijn planten voor op de babykamer. Plankjes staan vol met Zwitsal flessen, knuffeltjes, boekjes en kleine speelgoedjes. Maar wist je dat planten net zo belangrijk zijn? Maak maar gauw wat ruimte en ontdek in dit artikel wat het nut is van babykamer planten.

Schonere lucht en betere nachtrust

Planten kunnen heel nuttig zijn, vooral in een slaapkamer. Iedereen weet natuurlijk dat planten zuurstof produceren. Dit zorgt voor een schonere lucht en een betere nachtrust. Er zijn zelfs planten die juist in de nacht extra zuurstof produceren. Ideaal dus voor jouw kleine baby. Het is echter wel heel verstandig om goed op te letten wat geschikte planten voor op de babykamer zijn. Je wilt tenslotte geen giftige exemplaren in de buurt van je kleine. Heel in het begin zal het nog niet veel kwaad kunnen, maar bedenk goed dat jouw baby zich snel ontwikkelt. Voor je het weet zitten die grijpgrage handjes overal aan.

Vijf planten babykamerplant op babykamer

De volgende vijf soorten zijn geschikte planten voor op de babykamer:

  • Aloë Vera
  • Bananenplant
  • Scindapsus Pictus
  • Pannenkoekplant
  • Ananasplant

Uitleg planten babykamer

De Aloë Vera geeft vooral ’s nachts veel zuurstof af. Omdat deze plant niet giftig is zeer geschikt voor op een babykamer. Houd je van tropische babykamer planten dan is de bananenplant een goede keuze. Er is voor deze plant wel veel licht nodig. Geef hem regelmatig voldoende water, dan heb je in korte tijd een flinke plant. In een babykamer staat het ook altijd heel gezellig als je een hangplant bovenop de kledingkast zet. De Scindapsus Pictus is zo’n plant en is één van de meest luchtzuiverende planten. De plant is niet giftig en heeft weinig verzorging nodig. Heel handig als je al zo druk bent met je baby. Een iets kleiner plantje is de pannenkoekenplant, ziet er leuk uit en is ook makkelijk te verzorgen. Als laatste de ananasplant. Deze valt onder de meest gebruikte planten voor op de babykamer en wordt ook wel de anti-snurk plant genoemd. In de nacht produceert hij veel zuurstof, naast een betere nachtrust zorgt dat ook voor minder luchtwegklachten. Zoals je ziet geven planten dus vele voordelen voor jouw prinsje of prinsesje.

Afbeelding:

https://nl.pinterest.com/pin/527976756309912461/?lp=true

https://homedeco.nl/blog/de-complete-checklist-voor-de-babykamer/

 

 

 

Previous «
Next »