Originele babynamen 2022 dit zijn ze

Originele babynamen 2022: dit zijn ze!

  • Vanessa
  • september 24, 2021
  • Comments Off

Ben je op zoek naar originele babynamen 2022? De babynamen in 2022 zijn net als in dit jaar korte en stoere namen. Toch worden ook Scandinavische en Italiaanse namen steeds populairder. In dit artikel delen we de babynamen 2022 trends en daar zitten veel mooie, originele babynamen bij. Lees mee!

1. Originele babynamen 2022: stoere jongensnamen

Stoere jongensnamen zijn reeds een tijdje populair en dat is het volgende jaar niet anders. Deze namen hebben een of twee lettergrepen en hebben dikwijls een internationaal karakter. Mooie voorbeelden zijn Mason, Max en Jake.

2. Babynamen 2022 trends: stoere meisjesnamen

Ook stoere meisjesnamen blijven populair. De meisjesnamen zijn dikwijls afkortingen van langere namen. Denk aan Saar (Sara), Noor (Nora) of Juul (Julia). Deze meisjesnamen hebben vaak maar één lettergreep en bestaan uit maximum vier letters. Kort en stoer!

Originele babynamen

3. Scandinavische babynamen

Als we denken aan originele babynamen, dan mogen de Scandinavische babynamen zeker niet in dit rijtje ontbreken. Deze namen zijn kort, stoer en hebben een internationale klank. Bij meisjes kan je denken aan de namen Elin en Liv. Populaire jongensnamen uit Scandinavië zijn Vigo en Sverre.

4. Italiaanse babynamen

Ook de Italianen zorgen voor inspiratie op het gebied van namen. Italiaanse babynamen zoals Aurora en Sofia worden in Nederland steeds populairder. Bij jongens kan je denken aan namen zoals Matteo en Tommaso. De kans is groot dat je deze Italiaanse namen de komende jaren dikwijls zal horen!

5. Jongensnamen met een -j

Bij de jongensnamen trends 2022 zijn de namen die beginnen met een j langzaam een plekje aan het veroveren. Dit kunnen oud-Hollandse of Friese jongensnamen zijn zoals Jurre, Jelte of Jesse. Maar het kunnen ook internationale namen zijn zoals Jack, Jayden of Jake. 

6. Meisjesnamen die eindigen op -a

Meisjesnamen die eindigen op de letter a zijn al een tijdje populair en blijven ook een trend in 2022. Dit kunnen Bijbelse namen zijn Eva, Anna of Sara. Maar ook Arabische namen die eindigen op een a worden steeds populairder. Denk bijvoorbeeld aan Nora of Yara.

Originele babynamen 2022

7. Meisjesnamen met een -i, -ij of -y

In de lijst met babynamen trends 2022 zien we ook meisjesnamen die beginnen of eindigen met een -i, -ij of -y. Denk aan Yara, Evi, Yuna, Ylva en Bibi.

8. Betekenis babynaam wordt belangrijker

Tenslotte wordt de betekenis van de naam iets waar ouders steeds vaker rekening mee houden bij het kiezen van een babynaam. Naast de klank en hoe een naam bij het gezin past, is het ook steeds belangrijker wat een naam betekent. De kans is groot dat dit in 2022 nog veel belangrijker wordt.

Ben je er nog niet uit? Laat je inspireren door deze babynamen boeken!

Previous «
Next »